In Nederland worden veel verschillende vissoorten gegeten. Deze zijn echter niet allemaal altijd even duurzaam. Good Fish heeft zes vissoorten geïdentificeerd waar grote duurzaamheidsproblemen een rol spelen.
Meer weten? Klik op de vissoort om naar de Q&A te gaan. Zo kun je bijvoorbeeld ook achterhalen hoe je een duurzame keuze maakt.
Het is ook mogelijk om sommige niet-duurzame soorten te vervangen met duurzame alternatieven! Maak bijvoorbeeld gebruik van deze vervangers:
Vermijden – Sliptong. Vervang deze soort door een grotere zeetong!
Vermijden – Paling. Vervang deze soort door (gerookte) forel!
Vermijden – Tropische garnaal zonder keurmerk. Vervang deze voor tropische garnalen met ASC of BIO keurmerk!
Vermijden – Noordzee kabeljauw. Vervang deze soort met wijting!
Vermijden – Gekweekte zeebaars zonder keurmerk. Vervang deze voor zeebaars met ASC keurmerk!
Vermijden – Geelvintonijn, albacore en skipjack tonijn zonder keurmerk. Vervang deze voor tonijn met het MSC keurmerk!
Bekijk de VISwijzer