Over ons

Is een gekweekte zalm een betere dan een wilde? Is lokaal gevist duurzamer dan vis van ver weg? Welke vis kan ik beter niet op mijn menukaart zetten? En welke vis kan juist prima in de schappen? Good Fish helpt je bij je keuze voor duurzame vis. Ons doel: 100% Goede Vis in Nederland.

Good Fish zet zich al sinds 2014 in voor Sustainable Development Goal 14: life below water. We zijn erg trots op onze VISwijzer: de tool waarmee je kunt checken of de vis die je wilt kopen in de winkel of bestellen in het restaurant wel duurzaam is. Hiermee vergroten we de vraag naar verantwoorde visserij en kwekerij. Dankzij onze inspanningen weten steeds meer mensen dat vissen als haring en makreel veel duurzamer zijn dan wilde zeebaars of paling. En wat dacht je van bijvangst? Dat staat nu echt op de kaart, mede dankzij Good Fish. Op de menukaart: steeds meer restaurants serveren deze ongewenst gevangen vis. Maar ook op de agenda. Er wordt van alles gedaan om bijvangst te beperken, zoals slimmere netten en detectiesystemen.

Ons doel

In 2030 uitsluitend Goede Vis in Nederland, dat is onze missie. En dat gaat ons lukken, in samenwerking met de Nederlandse vissers, viskwekers, -verwerkers en -handelaars. En met supermarkten en viskramen, die we helpen bij het vergroten van hun duurzame assortiment. Zo wordt de keus voor Goede Vis voor iedereen een stuk makkelijker.

Wil je als ondernemer helpen bij het bereiken van deze missie? Lees wat jij kan doen op de pagina ‘word partner‘.