Is een gekweekte zalm een betere dan een wilde? Is lokaal gevist duurzamer dan vis van ver weg? Welke vis kan ik beter niet op mijn menukaart zetten? En welke vis kan juist prima in de schappen? Good Fish helpt je bij je keuze voor duurzame vis.

Wat willen wij bereiken?

Ons doel is om consumenten en de visketen in Nederland, België en Luxemburg te voorzien van duidelijke en onafhankelijke informatie over de duurzaamheid van vis. Hiermee willen wij zowel bijdragen aan verantwoorde keuzes voor traceerbare en duurzame vis als de transitie naar een duurzame vissector bevorderen.

Hoe doen wij dit?

Good Fish zet zich al sinds 2014 in voor Sustainable Development Goal 14: life below water. We zijn erg trots op onze VISwijzer: de tool waarmee je kunt checken of de vis die je wilt kopen wel duurzaam is. Dankzij onze inspanningen weten steeds meer mensen dat vissen als haring en makreel veel duurzamer zijn dan wilde zeebaars of paling. En wat dacht je van bijvangst? Dat staat nu echt op de kaart, mede dankzij Good Fish. Op de menukaart: steeds meer restaurants serveren deze ongewenst gevangen vis. Maar ook op de agenda. Er wordt van alles gedaan om bijvangst te beperken, zoals slimmere netten en detectiesystemen.

Door samen te werken met stakeholders in de visketen dragen wij bij aan onderzoek en het verschaffen van advies over duurzame visproductie en -consumptie. Daarnaast werkt Good Fish ook met ondernemers en zorgen wij samen dat informatie over en duurzaamheid van visproducten inzichtelijk wordt voor consumenten.

Benieuwd naar onze samenwerkingen? Bekijk wat jij als ondernemer samen met ons kunt doen!