Zeebaars
Middellandse Zee (FAO 37)
Kooien (Kweek)
- jan
- feb
- mrt
- apr
- mei
- jun
- jul
- aug
- sep
- okt
- nov
- dec
Baarsachtigen (Perciformes) is veruit de grootste familie onder de vissen en vormt meer dan 41% van alle gewervelde vissen. Baarsachtigen komen in zout en zoetwatergebieden over de hele wereld voor. Bekende soorten zijn, zeebaars, dorade, goudmakreel en pieterman.
Zeebaars is een populaire consumptievis die voorkomt in de noordoost-Atlantische Oceaan, vanaf het noorden van Scandinavië tot Marokko en Senegal in het zuiden. Door klimaatverandering verschuift de noordgrens van het leefgebied steeds verder noordelijk. De vis kan een meter lang, 12 kg zwaar en 15 jaar oud worden. Zeebaarzen zijn carnivoren met een dieet dat vooral uit vis bestaat. Er is zowel wilde als gekweekte zeebaars verkrijgbaar.
Middellandse Zee (FAO 37)
Kooien (Kweek)
Middellandse Zee (FAO 37)
Kooien (Kweek)
Atlantische Oceaan, noordoostelijke (FAO 27)
Schotse zegens/flyshoot
Middellandse Zee (FAO 37)
Kooien (Kweek)
Atlantische Oceaan, noordoostelijke (FAO 27)
Kieuwnetten, Geankerde kieuwnetten (staand want), Sleepnetten
Het ASC keurmerk staat op visproducten die verantwoord gekweekt zijn. ASC (Aquaculture Stewardship Council) is een onafhankelijke, internationale non-profit organisatie.
Het MSC keurmerk staat op visproducten die op een duurzame manier gevangen zijn. MSC (Marine Stewardship Council) beheert en ontwikkelt een certificeringsprogramma voor duurzame visserijen.
Deze vis wordt niet overbevist of wordt verantwoord gekweekt, met een minimale impact op het milieu.
Deze vis is een tweede keuze. Dat wil zeggen dat het een goed alternatief is voor soorten die in het rood staan. Wel zijn er nog een aantal verbeteringen nodig in deze visserij of bij de kweek van deze vis.
Koop deze vis niet. Hij wordt overbevist of de vangst-/kweekmethode heeft een negatieve impact op het milieu.
Er is vis beschikbaar van deze soort die wordt gekweekt of gevangen met hoge welzijnsstandaarden.
GlobalG.A.P. (Global Good Agriculture Practice) is een non-profit organisatie die als doel heeft om de traceerbaarheid en voedselveiligheid van gekweekte visproducten te garanderen.
Als er gesproken wordt over biologische vis, dan gaat het altijd over kweekvis. Deze vis wordt op een speciale manier gekweekt, waardoor het natuurlijke groeiproces bevorderd wordt.