Horeca programma

Onze horecapartners

Good Fish Foundation werkt binnen het horecaprogramma samen met diverse partners. Op deze pagina vindt u een overzicht van deze organisaties en wat ze doen. 

Euro-Toques

Restaurants aangesloten bij Euro-Toques werken met duurzame-, eerlijke-, en streekproducten. De chefs van Euro-Toques respecteren het “Chefs voor Goede Vis’ programma. Zij werken zoveel mogelijk volgens de normen van de VISwijzer. In samenwerking met Good Fish Foundation wordt hier middels workshops en trainingen volop aandacht aan besteed.

Bezoek de website van Euro-Toques voor meer informatie. 

Pesca Foundation

Als visrestaurant is Pesca zich goed bewust van de hoeveelheid vis die ze verkopen aan onze gasten. Om dit de aankomende 100 jaar nog steeds te kunnen blijven doen, heeft Pesca besloten om iets terug te geven aan onze aarde door de oprichting van de Pesca Foundation. Met de Pesca Foundation worden een aantal doelen gesteund die zich inzetten voor duurzame visserij, een gezonde visstand en een schone, plasticvrije oceaan.

Bezoek de website van de Pesca Foundation voor meer informatie. 

Green Key 

Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. Daarnaast gebruiken bedrijven met het Green Key keurmerk vis die uitsluitend duurzaam gevangen of verantwoord gekweekt wordt.

Bezoek de website van Green Key voor meer informatie. 

Gastronomisch Gilde

Het Gastronomisch Gilde is dé vereniging voor professionals en leerlingen in eten, drinken en gastvrijheid. Het Gilde bestaat uit verschillende vakgroepen, die alle soorten vakmensen in de gastronomie omvatten en samen een expertisecentrum voor culinair vakmanschap vormen.

“Het Gastronomisch Gilde tekent op het Wereld Oceanen Diner van Good Fish Foundation op 8 juni 2019 in Huis ter Duin een ‘Ocean Deal’. Dit houdt in dat zij zich met hun hele achterban van 2000 chefkoks gaan inzetten om alleen nog maar Goede Vis op hun menukaarten te zetten”.

Meer weten? Ga naar Gastronomisch Gilde

Dutch Cuisine

Dutch Cuisine gaat de Nederlandse keuken en eetcultuur nationaal en internationaal op de kaart zetten voor een breed publiek. Een eetcultuur die uniek is in de wereld en waar we trots op zijn. Met smaak, gezond en verantwoord koken vanuit creativiteit en eigenzinnigheid, vrijdenken en pragmatisme en altijd vanuit het principe: less is more. Deze waarden weerspiegelen wie ze zijn en waar ze voor staan. Daarnaast hanteert Dutch Cuisine vijf principes die duurzaam zijn voor mens en milieu en leidend in ons dagelijks handelen. Deze principes vind je terug in hun manifest.

“Dutch Cuisine en Good Fish Foundation werken samen aan het verduurzamen van vis op Nederlandse menukaarten”