Horeca programma

Goede Vis leveranciers

Binnen het horecaprogramma Chefs voor Goede Vis is de Good Fish Foundation altijd op zoek naar samenwerkingen met diverse visleveranciers. Er zijn in Nederland veel visleveranciers en groothandels die zich profileren met duurzaamheid. Dit betekent echter niet dat hun hele assortiment duurzaam is. Uit een onderzoek van onderzoeksbureau Pointer uit 2019 komt naar voren dat groothandels aanzienlijk minder goed scoren dan supermarkten. Zo heeft maar 5% van de producten van Bidfood een keurmerk. Ook bij de Makro (19%), de Hanos (20%) en de Sligro (28%) draagt een overgroot deel van de vis geen keurmerk.

Het is als klant van een leverancier of groothandel lastig om te zien wat wel en wat niet duurzaam is in hun assortiment. Afgaan op producten met een ASC of MSC-keurmerk is het veiligst, maar is dus ondervertegenwoordigd bij de groothandels. Daarnaast zijn niet alle vissoorten beschikbaar met een keurmerk, waardoor je genoodzaakt bent af te gaan op de informatie die de groothandel of leverancier je verschaft.

Op deze pagina vind je daarom een overzicht van groothandels en visleveranciers waar je terecht kunt voor duurzaam gevangen en verantwoord gekweekte vis, schaal- en schelpdieren.

Aangesloten visleveranciers

EcoSeafood

Het assortiment van EcoSeafood is zowel MSC-, ASC- als BIO- gecertificeerd waardoor je zeker weet dat de vis die jij koopt duurzaam is. Bezoek voor meer informatie de website van EcoSeafood.

Jan van As/ Vis & Seizoen

Stichting Vis & Seizoen van vishandelaar Jan van As zet zich in voor een duurzamere visconsumptie. Een van de uitgangspunten van Vis & Seizoen is duurzame visvangst uit het juiste seizoen. De regel voor de consumptie van vis is simpel: Eet een vis niet tijdens zijn voortplantingsperiode. Stichting Vis & Seizoen heeft een 100% Vis & Seizoen assortiment samengesteld op basis van meerdere criteria: Het juiste seizoen, duurzame vangsttechniek, gezonde populatie en kwaliteit. Het assortiment bestaat uit MSC of ASC gecertificeerde vis of is goedgekeurd door de Good Fish Foundation. Meer informatie vind je op de website van Vis & Seizoen.

 

Bos Seafood

Duurzaamheid vormt voor Bos Seafood het vertrekpunt van de gehele bedrijfsvoering. De thema’s People, Planet, Pleasure en Profit zijn de kern van deze bedrijfsvoering. Zij streven niet alleen naar de levering van betere, lekkerdere en duurzamere producten, maar ook naar een goede balans tussen People (mensen), Planet (omgeving) en Profit (rendement) en met Pleasure (plezier) werken aan een betere sector.

Samen met de Good Fish Foundation werkt Bos Seafood aan de promotie van duurzame vis die bijdraagt aan een creatief en inspiratievol assortiment van haar klanten. Bezoek voor meer informatie de website van Bos Seafood.

Adri & Zoon

Het is haast niet meer voor te stellen, maar één generatie geleden startte Adri als mosselhandelaar. Inmiddels is Adri & Zoon uitgegroeid als dé partner in vis, schaal- en schelpdieren voor foodprofessionals. Samen met de Good Fish Foundation werkt Adri & Zoon aan een geborgd Goede Vis assortiment. Bezoek voor meer informatie de website van Adri & Zoon.

Ocean Gold

Met ruim 50 jaar aan gezamenlijke ervaring is Ocean Gold een ware visspecialist te noemen. Ocean Gold is sinds 2008 gevestigd in IJmuiden en bedient diverse restaurants, hotels, handelaren en zorginstellingen in visproducten van topkwaliteit. Samen met de Good Fish Foundation werken zij aan hun Goede Vis assortiment. Bezoek voor meer informatie de website van Ocean Gold.