Good Fish stimuleert chefs, horecaondernemers, viswinkels én restaurants om meer duurzame vis te serveren en rode vis links te laten liggen met het horecaprogramma “Horeca voor Goede Vis”.
De “Horeca voor goede vis” heeft als doel de duurzaamheid van vis- schaal- en schelpdieren die op menu’s in restaurants worden aangeboden te vergroten. De Horeca-community beïnvloedt de voorkeuren van de consument en beïnvloedt hoe producenten vis kweken en vangen. Dit speelt een belangrijke rol bij het transformeren van de visindustrie en dus voor de gezondheid van onze oceanen.
Chef Danielle Leoni heeft de ambassadeurs van het horecaprogramma samengebracht. Danielle Leoni is een voorvechter van duurzaamheid en groene innovatie binnen restaurants. Ze is een veelgeprezen Amerikaanse chef-kok en activist, in de Verenigde Staten bekend als een culinaire leider die duurzame verandering in het voedselsysteem implementeert.
Danielle heeft haar passie en expertise naar de Good Fish gebracht om voor ons het World Ocean Ambassadors-programma te ontwikkelen. Samen met een selecte groep Chefs in Nederland gaan we een culturele revolutie ontketenen die ervoor zorgt dat we in Nederland alleen nog maar duurzame vis- schaal en schelpdieren consumeren!
Good Fish biedt de middelen en ondersteuning aan degenen die deelnemen aan het Good Fish Horecaprogramma om op ecologisch verantwoorde wijze geviste of gekweekte zeevruchten te serveren.
Deelnemers aan het Good Fish Horecaprogramma schrijven zich in en zetten zich in voor het streven om rode lijstsoorten van hun menu’s te verwijderen. Deelnemers verdienen het officiële Good Fish Horeca-zegel, waarmee consumenten op een eenvoudige manier hun bedrijf kunnen identificeren en ondersteunen en op hun beurt een duurzamere impact op het milieu hebben.
Chefs voor Goede Vis is een selecte groep van vooraanstaande Nederlandse chef-koks en culinaire leiders die weten dat de sleutel tot een stabiele, langdurige aanvoer van vis- schaal- en schelpdieren een wetenschappelijk onderbouwd visserij- en aquacultuurbeheer is, waarbij iedereen verantwoordelijk wordt gehouden voor de vis die ze uit de zee halen en waarbij iedereen wordt opgeleid over de juiste keuzes van vis- schaal- en schelpdieren. De Chefs voor Goede Vis zijn geselecteerd door Danielle en zijn de ambassadeurs van het horecaprogramma.
Door de Horecasector te verbinden aan duurzame vis, wil Good Fish een positieve verandering creëren in de culinaire sector, de toeleveringsketens van vis-, schaal- en schelpdieren, de Nederlandse visserij en de aquacultuur.
Ben jij chef of restauranteigenaar? Dan kun je je aanmelden voor het horecaprogramma! Nieuwe deelnemers van het Good Fish Horecaprogramma schrijven zich in en zetten zich in om rode lijstsoorten van hun menu’s te verwijderen. Deelnemers verdienen het officiële Good Fish Horeca-zegel, waarmee consumenten op een eenvoudige manier hun bedrijf kunnen identificeren en ondersteunen en op hun beurt een duurzamere impact op het milieu hebben.
Als onderdeel van het Good Fish Horeca Programma help je bij de transitie naar duurzame visserij en verantwoorde visteelt. Deelname heeft meerdere voordelen én is helemaal gratis. Bekijk meer of www.chefsvoorgoedevis.nl of meld je hier direct aan: