Chefs en restaurants gaan voor goede vis

  • Ruim 80% van de Nederlandse restaurants serveert 'rode' vis
  • Good Fish helpt horecapartijen kosteloos met hun duurzaamheidswens
  • Samen met een selecte groep Chefs in Nederland willen we een culturele revolutie ontketenen

Good Fish stimuleert chefs, horecaondernemers, viswinkels én restaurants om meer duurzame vis te serveren en rode vis links te laten liggen met het horecaprogramma “Horeca voor Goede Vis”.

De “Horeca voor goede vis” heeft als doel de duurzaamheid van vis- schaal- en schelpdieren die op menu’s in restaurants worden aangeboden te vergroten. De Horeca-community beïnvloedt de voorkeuren van de consument en beïnvloedt hoe producenten vis kweken en vangen. Dit speelt een belangrijke rol bij het transformeren van de visindustrie en dus voor de gezondheid van onze oceanen. 

Chef Danielle Leoni ontwikkelt Ambassadeurs programma voor Good Fish

Chef Danielle Leoni heeft de ambassadeurs van het horecaprogramma samengebracht. Danielle Leoni is een voorvechter van duurzaamheid en groene innovatie binnen restaurants. Ze is een veelgeprezen Amerikaanse chef-kok en activist, in de Verenigde Staten bekend als een culinaire leider die duurzame verandering in het voedselsysteem implementeert.

Danielle heeft haar passie en expertise naar de Good Fish gebracht om voor ons het World Ocean Ambassadors-programma te ontwikkelen. Samen met een selecte groep Chefs in Nederland gaan we een culturele revolutie ontketenen die ervoor zorgt dat we in Nederland alleen nog maar duurzame vis- schaal en schelpdieren consumeren!

Danielle Leoni Chef

Wordt jouw restaurant onderdeel van de community?

Good Fish biedt de middelen en ondersteuning aan degenen die deelnemen aan het Good Fish Horecaprogramma om op ecologisch verantwoorde wijze geviste of gekweekte zeevruchten te serveren.

Deelnemers aan het Good Fish Horecaprogramma schrijven zich in en zetten zich in voor het streven om rode lijstsoorten van hun menu’s te verwijderen. Deelnemers verdienen het officiële Good Fish Horeca-zegel, waarmee consumenten op een eenvoudige manier hun bedrijf kunnen identificeren en ondersteunen en op hun beurt een duurzamere impact op het milieu hebben.

Chefs voor goede vis

Chefs voor Goede Vis is een selecte groep van vooraanstaande Nederlandse chef-koks en culinaire leiders die weten dat de sleutel tot een stabiele, langdurige aanvoer van vis- schaal- en schelpdieren een wetenschappelijk onderbouwd visserij- en aquacultuurbeheer is, waarbij iedereen verantwoordelijk wordt gehouden voor de vis die ze uit de zee halen en waarbij iedereen wordt opgeleid over de juiste keuzes van vis- schaal- en schelpdieren. De Chefs voor Goede Vis zijn geselecteerd door Danielle en zijn de ambassadeurs van het horecaprogramma.

Positieve verandering in de culinaire sector

Door de Horecasector te verbinden aan duurzame vis, wil Good Fish een positieve verandering creëren in de culinaire sector, de toeleveringsketens van vis-, schaal- en schelpdieren, de Nederlandse visserij en de aquacultuur.

Ben jij chef of restauranteigenaar? Dan kun je je aanmelden voor het horecaprogramma! Nieuwe deelnemers van het Good Fish Horecaprogramma schrijven zich in en zetten zich in om rode lijstsoorten van hun menu’s te verwijderen. Deelnemers verdienen het officiële Good Fish Horeca-zegel, waarmee consumenten op een eenvoudige manier hun bedrijf kunnen identificeren en ondersteunen en op hun beurt een duurzamere impact op het milieu hebben.

Als onderdeel van het Good Fish Horeca Programma help je bij de transitie naar duurzame visserij en verantwoorde visteelt. Deelname heeft meerdere voordelen én is helemaal gratis. Bekijk meer of www.chefsvoorgoedevis.nl of meld je hier direct aan:

Voor chefs en restauranteigenaars

Als onderdeel van het horecaprogramma help je mee met de transitie naar duurzame visserijen en verantwoorde viskweek. Ook heeft een deelname aan het horecaprogramma meerdere voordelen.

De voordelen

Als deelnemer van het horecaprogramma krijg je:

– Alle informatie die nodig is om een duurzame viskeuze te maken
– Weergave van jouw restaurant als ‘goede vis locatie’ op de VISwijzer
– Toestemming om het VISwijzer stoplichtensysteem toe te passen op jouw menukaart
– Het gevoel écht bij te dragen aan de toekomst door op een verantwoorde manier om te gaan met onze oceanen

– De VISwijzer Noordzeevissen 2022 poster

– Optioneel: een workshop Goede Vis

– En deelname is helemaal gratis!

Wil je meer informatie? Mail Tatiana@goodfish.nl. Direct aanmelden kan ook via het aanmeldformulier.

Voor supermarkten, visleveranciers en groothandels

Dit kun je van een partnerschap verwachten:

– Een uitgebreide duurzaamheidsanalyse van jouw visaanbod, mét adviezen om te verduurzamen

– Vermelding van jouw onderneming als Goede Vis-leverancier, Goede Vis-restaurant of -viswinkel op onze website

– De mogelijkheid om je te profileren als duurzame onderneming en dit te gebruiken in je MVO-rapportages

– Snelle helpdeskfunctie voor al jouw duurzaamheidsvragen

– Optioneel: een risicoanalyse van producten waar sociale werkomstandigheden mogelijk in het geding zijn

Wil je meer informatie? Mail Tatiana@goodfish.nl. Direct aanmelden kan ook via het aanmeldformulier.