Chefs voor Goede vis

Uit de 500 restaurants die we in 2018 onderzochten, bleek maar liefst 81% vis op de kaart te hebben die rood scoort op onze VISwijzer.

Reden genoeg dus voor verandering! Good Fish stimuleert chefs, horecaondernemers, viswinkels én restaurants om meer duurzame vis te serveren en rode vis links te laten liggen. 

Het project 

Good Fish zet zich samen met Chefs voor Goede Vis in voor een duurzame horecasector. Wij streven er naar dat elke consument kan genieten van een lekker visgerecht, zonder zich zorgen te maken over duurzaamheid, omdat alle vis in Nederland duurzaam is. Inmiddels hebben ruim 500 restaurants zich aangesloten bij ons horecaprogramma. 

Het Chefs voor Goede Vis programma richt zich op meer dan alleen restaurants. Zo helpen we ook supermarkten, groothandels, visleveranciers en viswinkels om te verduurzamen. Met de bekende VISwijzer icoontjes laten zij aan hun klanten zien welke vis wel en niet duurzaam is. Zo kunnen consumenten zelf een weloverwogen keuze maken.  

Chef voor Goede Vis worden?

Als Chef voor Goede Vis help je mee met de transitie naar duurzame visserijen en verantwoorde viskweek. Ook heeft een deelname aan het horecaprogramma meerdere voordelen.

De voordelen

Als chef voor goede vis krijg je:

– Alle informatie die nodig is om een duurzame viskeuze te maken
– Weergave van jouw restaurant als ‘goede vis locatie’ op de VISwijzer
– Toestemming om het VISwijzer stoplichtensysteem toe te passen op jouw menukaart
– Een gratis menuscan voor duurzame vis mét aanvullend advies
– Het gevoel écht bij te dragen aan de toekomst door op een verantwoorde manier om te gaan met onze oceanen

– En deelname is helemaal gratis!

Wil je meer informatie? Mail tatiana@goodfish.nl of bel naar 0318 76 92 87. Direct aanmelden kan ook via dit aanmeldformulier.

Je gebruikt een verouderde browser. Hierdoor kunnen we de werking en veiligheid van de website niet garanderen. Bekijk hier de alternatieven.