Jumbo heeft primeur met MSC-gecertificeerde huismerklijn

28 juli 2020 – Een grote stap in de ontwikkelingen rondom duurzaamheid voor vis: de Jumbo heeft namelijk als eerste supermarkt een MSC-gecertificeerde huismerklijn in visconserven! Vanaf deze week vind je de eerste gecertificeerde blikjes vis in de schappen door heel Nederland. 

Ook de Good Fish Foundation is positief over deze ontwikkeling. Eerder al kregen verse vis en diepvriesvis van het Jumbo huismerk het MSC- of ASC-keurmerk. Uit een onderzoek van de Marine Stewardship Council (MSC) uit 2019 bleek dat visconserven (48%) nog ver achterliepen op het gebied van duurzaamheid, ten opzichte van vers (82%) en diepvries (94%). De certificering van visconserven was daarom een logische volgende stap, waarin de Jumbo het voortouw heeft genomen.

De nieuwe lijn visconserven van Jumbo bestaat in totaal uit acht verschillende producten. Vier tonijnvarianten, ansjovis, roze zalm, haring en sardines. Tonijn en sardines liggen vanaf deze week al in de schappen, de andere vissoorten volgen enkele weken later.

Met het vernieuwde aanbod heeft de Jumbo bijna uitsluitend gecertificeerde vis of vis die groen scoort op onze VISwijzer in het assortiment. Wij moedigen andere supermarkten aan om mee te gaan met deze ontwikkeling en uitsluitend voor gecertificeerde vis en vis met een groene score op de VISwijzer te kiezen.

Je gebruikt een verouderde browser. Hierdoor kunnen we de werking en veiligheid van de website niet garanderen. Bekijk hier de alternatieven.