In boter gepocheerde garnalen met Garlicky Herb Beurre Blanc

De feestdagen zijn weer achter de rug, maar dat betekent niet dat we niet meer willen genieten van visgerechten! Vandaag delen we een heerlijk appetizer gerecht met je, bedacht door onze eigen Chef Danielle Leoni.

Mocht je het (nog) niet kennen, Beurre Blanc is een botersaus en in dit geval dus een botersaus met knoflook. Hieronder delen we de ingrediënten en bereiding van dit gerecht met je.

Ga je garnalen inkopen voor dit recept? Kies dan voor grote garnalen, ASC-, MSC of biologische garnalen. Check van tevoren de VISwijzer om zeker te weten dat je duurzame garnalen koopt.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 400 gram garnalen (ASC of biologisch)

Beurre Blanc:

  • 200 gram kookroom
  • 250 gram boter (vierkante blokjes, koud)
  • 1/2 theelepel zout
  • 1 limoen (rasp en sap)

Garlicky Herb:

  • 40 gram peterselie (fijngesneden)
  • Een hele knoflook (dus álle teentjes)
  • 1 limoen (rasp en sap)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 theelepel chilivlokken
  • 1/2 theelepel zout

OPTIE garnituren:

  • Rode chilipeper (in dunne ringetjes gesneden)
  • Chilivlokken
  • Limoen
  • Peterselie (fijngesneden)
  • Garlicky Herb smeersel

Bereiding

1. Verwijder het darmkanaal van de garnalen en zet ze opzij;

Garnalen schoonmaken

2. Zet een pan op middelhoog vuur, voeg de kookroom toe en breng aan de kook;

3. Zet vervolgens het vuur laag, laat dit niet sudderen;

4. Voeg een deel van de boter toe en roer dit door het mengsel. Zodra het gesmolten is, voeg je meer boter toe totdat alle boter is opgenomen;

5. Voeg zout, citroensap en citroenrasp toe en roer dit door het geheel;

6. Voeg vervolgens de garnalen toe. Houd het vuur laag, zodat je garnalen pocheert maar laat het niet sudderen en laat het niet koken. Laat dit ongeveer 3 tot 5 minuten staan, totdat de garnalen rood zijn. Roer af en toe door de garnalen;

7. Terwijl de garnalen op staan, maak je het Garlicky Herb smeersel;

8. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of blender. Pureer dit tot een gladde massa;

Recept garnalen

9. Voeg ½ Garlicy Herb toe aan de gekookte garnalen. Roer om dit met elkaar te mengen;

10. Proef de saus en voeg eventueel meer kruiden toe;

11. Serveer de garnalen warm, bedekt in saus en eventueel met garnituren.

Gepocheerde Garnalen

Geniet ervan! En vergeet Good Fish niet te taggen als je zelf aan de slag gaat met dit duurzame visgerecht.