De feestdagen zijn weer achter de rug, maar dat betekent niet dat we niet meer willen genieten van visgerechten! Vandaag delen we een heerlijk appetizer gerecht met je, bedacht door onze eigen Chef Danielle Leoni.
Mocht je het (nog) niet kennen, Beurre Blanc is een botersaus en in dit geval dus een botersaus met knoflook. Hieronder delen we de ingrediënten en bereiding van dit gerecht met je.
Ga je garnalen inkopen voor dit recept? Kies dan voor grote garnalen, ASC-, MSC of biologische garnalen. Check van tevoren de VISwijzer om zeker te weten dat je duurzame garnalen koopt.
1. Verwijder het darmkanaal van de garnalen en zet ze opzij;
2. Zet een pan op middelhoog vuur, voeg de kookroom toe en breng aan de kook;
3. Zet vervolgens het vuur laag, laat dit niet sudderen;
4. Voeg een deel van de boter toe en roer dit door het mengsel. Zodra het gesmolten is, voeg je meer boter toe totdat alle boter is opgenomen;
5. Voeg zout, citroensap en citroenrasp toe en roer dit door het geheel;
6. Voeg vervolgens de garnalen toe. Houd het vuur laag, zodat je garnalen pocheert maar laat het niet sudderen en laat het niet koken. Laat dit ongeveer 3 tot 5 minuten staan, totdat de garnalen rood zijn. Roer af en toe door de garnalen;
7. Terwijl de garnalen op staan, maak je het Garlicky Herb smeersel;
8. Doe alle ingrediënten in een keukenmachine of blender. Pureer dit tot een gladde massa;
9. Voeg ½ Garlicy Herb toe aan de gekookte garnalen. Roer om dit met elkaar te mengen;
10. Proef de saus en voeg eventueel meer kruiden toe;
11. Serveer de garnalen warm, bedekt in saus en eventueel met garnituren.
Geniet ervan! En vergeet Good Fish niet te taggen als je zelf aan de slag gaat met dit duurzame visgerecht.