Zwarte koolvis uit de oven met kerstomaatjes en knoflook

In veel producten, zoals kibbeling en vissticks, wordt Alaska koolvis verwerkt. De zwarte koolvis daarentegen, wordt zwaar ondergewaardeerd. Zonde, want er is veel zwarte koolvis met het MSC-keurmerk beschikbaar uit onze eigen Noordzee. Ook niet gecertificeerde zwarte koolvis die gevangen wordt met ringzegen of kieuwnetten is een prima keuze. Koolvis komt uitstekend tot zijn recht in dit ovengerecht met kerstomaatjes, knoflook en ansjovis.

Ingrediënten | Voor 4 personen | Bereidingstijd 15-20 minuten

– 4 zwarte koolvisfilets (Met MSC-keurmerk of herkomst Barentszzee)
– 4 ansjovisfilets uit olie (Met MSC-keurmerk of herkomst Noordoostelijke Atlantische Oceaan)
– 2 teentjes knoflook
– 50 g ontpitte zwarte olijven of 2 el kappertjes
– 100 g kerstomaatjes
– 15 g basilicum
– 200 ml droge witte wijn
– 2 el olijfolie
– Peper & zout

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Hak de olijven en de basilicum grof, de ansjovisfilets en de teentjes knoflook fijn en halveer de kerstomaatjes.

2. Meng de ansjovis, knoflook, olijven, tomaatjes, basilicum, olie en wijn door elkaar in een ovenschaal.

3. Bestrooi de koolvisfilets met zout en peper, leg ze in de ovenschaal en bak de vis in 10 minuten gaar. Serveer met een frisse salade.

Bron: Kookjij.nl