Mossel

Wat is er nou Hollandser dan een pannetje met overheerlijke mosselen? Deze blauwe schelpdieren worden ook wel de schoonmakers van de zee genoemd en filteren in één week de hele Waddenzee schoon.

En dat is niet het enige leuke aan de mossel, want alle mosselen zijn gegarandeerd duurzaam! Je hoeft je bij deze soort dus nooit af te vragen wat de herkomst- en kweekmethode is. En omdat mosselen zichzelf voeden, wordt er geen extra visvoer gebruikt!

Binnen 15 min. op tafel

Vooral bij de jongere generatie speelt nog altijd het idee dat het koken van mosselen veel werk is vanwege het schoonspoelen en het sorteren van kapotte schelpen. Tegenwoordig is dit helemaal niet meer nodig. Mosselen worden namelijk goed schoongespoeld, gesorteerd en vervolgens direct vacuüm verpakt zodat jij ze als consument direct in je pannetje kan gooien.

Er zijn er nog veel andere voordelen aan het eten van mosselen. Ze zijn een bron van eiwitten, zijn gezond en ontzettend duurzaam: de CO2-voetafdruk van de mossel is wel 6 keer lager dan kip en garnalen en maar liefst 8 keer lager dan rundvlees!

VISwijzer advies

Alle mosselen zijn duurzaam en kan je prima eten! Op de uitgebreide VISwijzer vind je meer informatie over deze schelpdieren. Of bekijk deze korte video en kom er direct achter waarom mosselen nog meer duurzaam zijn!

Nog niet overtuigd? Bekijk hier ‘waarom zijn mosselen duurzaam’ deel 2 en deel 3 voor nog meer duurzaamheidsfeitjes over de mossel!

Samen met het Nederlands Mosselbureau zijn we een project gestart om de consumptie van mosselen te stimuleren. Meer hierover lees je op onze projectpagina TOP mosselen.