Club sandwich met gerookte forel

Kies tijdens de week zonder vlees eens wat vaker voor een duurzaam gevangen visje. Deze club sandwich met gerookte forel is eenvoudig te bereiden met alledaagse producten die je kan vinden in de meeste supermarkten. Forel wordt verkocht met het ASC keurmerk, maar ook biologisch gekweekte forel of forel gekweekt in recirculatiesystemenrecirculatiesystemen:
Een milieuvriendelijk kweeksysteem dat volledig is afgesloten van de natuurlijke omgeving, afvalwater wordt gezuiverd en hergebruikt en het systeem is goed onder controle te houden.
is een prima keuze.

Ingrediënten | Voor 4 personen | Bereidingstijd 15-20 minuten

– 4 Gerookte forelfilets (Met ASC-keurmerk, gekweekt in (biologische) doorstroomsystemendoorstroomsystemen:
Een kweektechniek waarbij er water van een hoger gelegen punt naar een kweekbasin wordt geleid. Vanuit hier stroomt het door naar de afvoer. Dit water moet goed gezuiverd worden, anders kan dit negatieve gevolgen hebben voor de omgeving.
met afvalwaterzuivering of gekweekt in recirculatiesystemenrecirculatiesystemen:
Een milieuvriendelijk kweeksysteem dat volledig is afgesloten van de natuurlijke omgeving, afvalwater wordt gezuiverd en hergebruikt en het systeem is goed onder controle te houden.
)
– 1 komkommer
– 1 rode peper
– 300 g zuivelspread
– 12 volkoren boterhammen
– 1 bakje tuinkers (20 g)
– Satéprikkers

Bereiding

1. Halveer de komkommer, verwijder de zaadlijsten en snijd de komkommer in kleine blokjes. Hak de rode peper fijn en meng de komkommer en de rode peper met de zuivelspread. Rooster de boterhammen in een broodrooster of onder het tosti-ijzer.

2. Bestrijk 4 geroosterde boterhammen met de zuivelspread en leg op elke geroosterde boterham een onbesmeerd sneetje brood.

3. Verdeel de forelfilets en de tuinkers op de onbesmeerde sneetjes brood en breng op smaak met een beetje versgemalen peper.

4. Leg de laatste sneetjes brood erop, snijd diagonaal doormidden en prik de satéprikkers door de broodjes. Eet smakelijk!

Bron: 24kitchen