Woordenboek

a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w x y z
F

Fish Aggregating Devices zijn voorwerpen die worden gebruikt om vissen die door de gehele waterkolom zwemmen aan te trekken. De voorwerpen, ook wel lokvlotten genoemd, drijven op het water en zijn door betonblokken verankerd op de zeebodem. Lokvlotten trekken verschillende vissoorten aan om verschillende redenen, afhankelijk van de soort.

Food and Agriculture Organisation; een gespecialiseerde organisatie van de Verenigde Naties met als doel de honger in de wereld te bestrijden.

Het FAO gebied is de meest algemene gebiedsindeling die op visserijproducten moet staan. Dit gebied wordt aangegeven met een nummer, of met de naam van het gebied. De FAO gebiedscodes worden gebruikt door de Voedsel- en Landbouworganisatie (Food and Agriculture Organization) van de Verenigde Naties.

De Forage Fish Dependency Ratio (FFDR) kwantificeert de milieu-impact van aquacultuurvoeder op basis van het gehalte aan mariene vis-ingrediënten.

Netten waarvan de gaten in het klein zijn.

Een vistechniek waarbij een kuilnet met aan weerszijden een lange lijn (de zegentouwen) door het water wordt getrokken. Het schip stoomt langzaam vooruit bij het binnenhalen. Deze vistechniek wordt ook wel Schotse zegen genoemd.

Een visserijtechniek waarbij vis wordt gelokt in vallen of korven van bijvoorbeeld kippengaas.