Wild gevangen zalm met een korst van Chocolate Chip Cookies

Chocolate Chips Cookies als onderdeel van een visgerecht? Dat klinkt interessant… EN heel lekker! Good Fish Chef Danielle Leoni bedacht dit creatieve recept en vandaag delen we hem met jou. Lekker om te combineren met een purree van koolraap, aardappelen, knolselderij en appelen. Deze zijn nu allemaal in het seizoen, biologisch verkrijgbaar en worden in Nederland verbouwd!

In dit recept werken we met wild gevangen zalm, maar je kunt elke groene soort op de VISwijzer gebruiken. Hieronder delen we de overige ingrediënten en de bereiding van het recept met je. Succes en geniet ervan! Laat je het ons weten wat je ervan vond, als je het recept hebt gemaakt?

Ingrediënten voor 4 personen

  • 540 gram wilde zalm (ontdooid)
  • 6 Chocolate Chip Cookies (geplet)
  • Pittige pinda’s (geplet)
  • 1 theelepel cayenne
  • 1/4 theelepel nootmuskaat
  • 2 theelepels piment
  • 1/4 theelepel venkelzaad
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 130 gram bloem
  • 4 eieren (geklopt)

Garnering:

  • 1 limoen (in partjes)
  • Rode bessen
  • Half bosje peterselie (grof gesneden)

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Vet een bakrooster in en plaats het op een bakplaat. Zet opzij.

2. Leg in een ondiep bord de verpletterde Chocolate Chip Cookies, gemalen pinda’s, gemalen venkelzaad, de helft van de cayennepeper en de helft van de piment. Schep dit door elkaar.

3. Klop de eieren los in een ondiep bord

4. Meng in een ondiep bord de bloem, nootmuskaat, zout, peper en de resterende cayennepeper en piment.

5. Dep de zalm droog. Snijd de zalm in de lengte doormidden.

6. Haal de zalm door de bloem, vervolgens door het ei en als laatst door de chocoladekoekjes tot ze gelijkmatig bedekt zijn.

7. Leg de zalm op een rooster. Bak op 200 graden gedurende 8-10 minuten tot de interne temperatuur van de vis 49 is.

8. Serveer met gehakte peterselie, rode bessen en eventueel een schijfje citroen.

Geniet ervan! En vergeet Good Fish niet te taggen op social media als je zelf aan de slag gaat met dit duurzame visgerecht.