Karper
Europa (FAO 5)
Vijverteelt (Kweek)
- jan
- feb
- mrt
- apr
- mei
- jun
- jul
- aug
- sep
- okt
- nov
- dec
Karpers worden vaak in vijvers gekweekt, al dan niet met toevoeging van extern voer. Er zit weinig tot geen wilde vis in het karpervoer. De grote voederproducenten beschikken over goede documentatie en er is goede traceerbaarheid rondom de ingrediënten van het voer.
Kweek met vijverteeltvijverteelt:
Een kweektechniek waarbij vis in vijvers wordt opgekweekt. Dit gebeurt extensief (zonder extra toevoeging van voer) en intensief (met extra toevoeging van voer). vindt plaats in een open systeem en staat in contact met natuurlijke wateren. Doordat er geen chemicaliën aan het kweekwater wordt toegevoegd en de karper een inheemse soort is in Europa, blijft de milieuimpact gering.
Het wettelijke kader voor aquacultuur in Europa is sterk en de meeste sociale en milieukwesties worden aangepakt. Het beheerBeheer:
De regelgeving rondom visserij en aquacultuur die ervoor zorgt dat de productie binnen wettelijke kaders wordt uitgevoerd en dat duurzaamheid verzekerd kan worden. van deze soort is grotendeels effectief.