Blauwvintonijn
Atlantische Oceaan en Middellandse Zee (FAO 27; 37)
Drijvende beugen (longlines), Handlijnen en hengelsnoeren (machinaal)
- jan
- feb
- mrt
- apr
- mei
- jun
- jul
- aug
- sep
- okt
- nov
- dec
De eerste visserij Atlantische blauwvintonijn werd in 2020 MSCMSC:
Marine Stewardship Council, een onafhankelijke, internationale non-profit organisatie die een keurmerk heeft ontwikkeld dat garant staat voor goed beheerde, duurzame visserij. Visproducten die voldoen aan de criteria van het keurmerk zijn te herkennen aan het blauwe MSC-logo.-gecertificeerd. Deze soort is en wordt vrijwel overal overbevistoverbevist:
Een visbestand is overbevist wanneer de bestandsomvang zo ver is afgenomen dat het niet langer een maximaal duurzame opbrengst kan produceren., vanwege de hoge marktwaarde; het is één van de duurste, commerciële vissoorten ter wereld. Het beheerBeheer:
De regelgeving rondom visserij en aquacultuur die ervoor zorgt dat de productie binnen wettelijke kaders wordt uitgevoerd en dat duurzaamheid verzekerd kan worden. van de blauwvintonijn wordt in de Middellandse Zee overzien door ICCATICCAT:
International Commission for the Conservation of Atlantic Tunas, een internationale visserijorganisatie verantwoordelijk voor het behoud van tonijn en tonijnachtige soorten in de Atlantische Oceaan en haar aansluitende zeeën.. Een gebrek aan robuuste informatie en waarnemingen op zee vormen grote problemen voor deze visserij. Daarnaast dragen het internationale karakter van de tonijnhandel, het opvissen en -kweken van jonge tonijn en de illegaleillegale visserij:
Visserijen die zich niet aan de vastgestelde afspraken houden, zoals het niet opgeven van vangsten aan nationale overheden, het opereren zonder vergunning of in verboden/gesloten zones. Illegale visserij valt onder IUU (Illegal Unreported Unregulated) fishing. visserij enorm bij aan het langzame herstel van deze soort.
Ondanks dat het bestandbestand:
De vissen van een bepaalde soort die zich in hetzelfde paaigebied in dezelfde periode voortplanten. langzaam lijkt te herstellen, is Good Fish samen met WWF van mening dat het herstel nog niet voldoende is om een MSCMSC:
Marine Stewardship Council, een onafhankelijke, internationale non-profit organisatie die een keurmerk heeft ontwikkeld dat garant staat voor goed beheerde, duurzame visserij. Visproducten die voldoen aan de criteria van het keurmerk zijn te herkennen aan het blauwe MSC-logo.-certificering toe te kennen. Daarom raden wij deze visserij nog niet aan als duurzame keuze.