Good Fish Foundation en Nico Waasdorp slaan handen ineen met visboxen

13 mei 2020 – Het is nu mogelijk thuis te koken met een selectie verse vis uit een verantwoorde ‘Good Fish box’ of een ‘Bijvangstbox’. De twee visboxen zijn een initiatief van ondernemer Nico Waasdorp, eigenaar van viswinkel Fish&Seafood Waasdorp en visleverancier Ecoseafood. Hij ervaart grote gevolgen van de COVID-19 uitbraak op zijn ondernemingen. Leveringen aan de horeca gaan niet door en klanten konden lange tijd niet meer terecht op zijn terras in de haven van IJmuiden. Om toch door te kunnen gaan met de verkoop, is Waasdorp gestart met de verantwoorde visboxen.

Milieuorganisatie Good Fish Foundation is erg blij met de visboxen. “Het is mooi om te zien dat ondernemers niet alleen creatief worden op economisch vlak maar dat ze ook nog ruimte zien voor duurzaamheid. Daarnaast zijn er echt nog weinig volledig duurzame vispakketten op de markt. We hopen dat meer leveranciers en vishandelaren dit voorbeeld volgen”, aldus Maud Veraar, directeur GFF.

De verantwoorde visboxen bestaan uit een selectie vissen die aangeraden worden door de VISwijzer. De Good Fish Box bevat enkel gecertificeerde ASC- en MSC-vissoorten en de Bijvangstbox bevat Noordzee-vissoorten die als bijvangst zijn gevangen. Veel van deze bijvangstsoorten zijn, onterecht, minder populair bij Nederlandse consumenten. Hier kan iedereen nu kennis mee maken en zelf leren bereiden! De vissoorten in de Bijvangstbox zijn door de Bijvangstwijzer van Good Fish Foundation als ‘Goede Koop!’ beoordeeld.

Met een certificering voor wild gevangen vis met MSC en voor gekweekte vis ASC en BIO”, erkent Waasdorp het belang van kiezen voor verantwoorde visproducten. Naast deze certificeringen, heeft Waasdorp ook een partnerschap met Good Fish Foundation, waarin wordt gewerkt aan onafhankelijke duurzaamheidsinformatie binnen het niet-gecertificeerde visassortiment van Ecoseafood.

Bestel jouw eigen visbox

De visboxen zijn te verkrijgen via www.viskoop.nl en na het plaatsen van je bestelling heb je de box binnen 24 uur in huis. Bezorging door heel Nederland. Inspiratie nodig voor lekkere en verantwoorde visrecepten? Deze vind je op www.viskoop.nl en op onze receptenpagina!