Terence van Lenten nieuwe Ambassadeur Goede Vis 2024!

Good Fish is ervan overtuigd dat gezonde oceanen beginnen op ieders bord. Onze ambassadeur Goede Vis 2024 wil in de week van World Ocean Day iedereen inspireren dat je overheerlijke gerechten kunt maken met duurzame vis volgens de VISwijzer.

Even kennismaken met Terence van Lenten

Terence is geen onbekende op het gebied van duurzame vis. “Ik wil dat wij in de toekomst nog steeds kunnen genieten van al het moois wat de zee ons te bieden heeft”. Hij is zich er dan ook goed van bewust dat de huidige consumptie van vis, schaal- en schelpdieren verantwoordelijk moet zijn. In 2019 heeft hij de jaarlijkse Concours Olivier Roellinger, georganiseerd door Ethic Ocean, gewonnen; een culinaire wedstrijd, toegewijd aan de bescherming van de zee.

Eén van de doelen die Terence wil bereiken als chef is om kweekvis uit het negatieve daglicht te halen. “Veel mensen hebben nog een negatieve associatie met kweekvis maar er zijn zoveel positieve ontwikkelingen gaande dat veel gekweekte vis zowel verantwoord is als van topkwaliteit”.

Terence is chefkok bij restaurant Le Poirier in Burgh-Haamstede, Zeeland en werkt graag met duurzame producten van dichtbij, zoals Zeeuwse oesters en yellowtail kingfish – beide gekweekt en groen op de VISwijzer! Samen met zijn team probeert hij steeds meer stappen te maken om de toekomst van vis veilig te stellen.

Waarom is dit nodig?

De zee is een belangrijke bron van ingrediënten en inspiratie voor in de keuken. Toch blijkt duurzame vis geen prioriteit te zijn in de keuken van de meeste restaurants. Dit komt naar voren in ons onderzoek waarin staat dat 87 -100% van restaurants geassocieerd met Top 100 Lekker.nl, Les Patrons Cuisiniers en Michelin niet-duurzame vis serveert op hun menukaarten.

Met het doel dit te veranderen, werk Good Fish graag samen met Chef Ambassadeurs die zich inzetten 100% voor Goede Vis! Zij kunnen, de hard nodige, positieve verandering in de culinaire sector teweegbrengen.

Wil jij zeker weten dat je een duurzame viskeuze maakt? Ga dan eens langs bij restaurant Le Poirier, onderdeel van Boutique Hotel Ter Zand in Burgh-Haamstede! Wij zijn ontzettend trots op onze nieuwe Chef Ambassadeur voor Goede Vis 2024!