Taco’s met schelvis en sriracha mayonaise

23 juni 2020 – Schelvis is een vis die nog altijd te weinig wordt gegeten in Nederland. Het is een soort die eenvoudig te herkennen is aan zijn 3 rugvinnen en kan tot een meter groot worden, al worden ze in de handel vaak niet groter dan 60 cm. Er kan gericht op schelvis gevist worden, maar er bestaan ook gemengde visserijen die samen met schelvis op kabeljauw en koolvis vissen. De schelvis is familie van de kabeljauw en is als witvis veelzijdig te gebruiken, zoals in een taco met komkommer, sperziebonen en sriracha mayonaise. 

Ingrediënten | Voor 4 personen | Bereidingstijd 20 minuten

– 700 g schelvis (Met MSC-keurmerk)
– 12 taco’s
– 2 el cajunkruiden
– 150 g sperziebonen
– 1 komkommer
– 100 g wortelreepjes
– 1 krop botersla
– schijfjes limoen om mee te serveren
– 1 el olie of 1 el boter
– peper en zoutVoor de sriracha mayonaise:
– 4 el mayonaise
– 1 el limoensap
– 2 el sriracha

Bereiding

1. Snij de schelvis en de wortelen in reepjes en de sperziebonen en de komkommer in kleine stukjes. Bak de maistortilla’s tot er blazen ontstaan en zet aan de kant. Meng de mayonaise met het limoensap en de sriracha tot een egaal mengsel.

2. Bestrooi de vis met de cajunkruiden en wat peper en zout. Verhit de olie of boter in een koekenpan en bak de vis in een paar minuten gaar.

3. Beleg de tortilla’s met blaadjes sla, sperziebonen, komkommer en wortelreepjes. Leg de vis erop en vouw de tortilla dubbel.

4. Leg de taco’s op een grote plank en serveer met de sriracha mayonaise.

Bron: Visrecepten