Rode bieten crèmesoep met schelvis van Residence Rhenen

Voor de nieuwe menukaart van Residence Rhenen heeft chefkok Rob een’Good Fish Dish’ gecreëerd. Deze bietensoep met schelvis is niet alleen heerlijk van smaak, maar ook verantwoord! Daarbij heeft Residence Rhenen alle visgerechten op hun nieuwe menukaart voorzien van een beoordeling op basis van onze viswijzer. Wij danken Rob en de rest van het team voor deze mooie bijdrage aan ‘Chefs voor Goede Vis’.

Het gerecht zelf maken? Hieronder vind je de receptuur!

Crèmesoep van rode biet met schelvis

500 gram rode bieten

1 rode ui

1 teentje knoflook

4 st schelvis à 60 gram

100 gram creme fraiche

50 gram boter

80 ml olijfolie

1 liter groentebouillon

½ bos kervel

1 bakje vene cress

Schil de rode bieten en snijd deze in blokjes. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Smelt de boter in een pan en bak hier de bieten met de ui en knolloof in, totdat de uitjes glazig zijn.

Giet de groentebouillon erbij en laat koken. Als de bieten gaar zijn, kan de soep gepureerd worden in de blender.

Pureer daarna de olie met de kervel en zeef deze.

Klopt creme fraîche luchtig met een garde.

Bak de schelvis om en om in de boter tot deze gaar is.

Leg de schelvis in het diepe bord en maak een quenelle van de crème fraîche. Leg 1 takje vene cress op de quenelle en druppel de olie hier omheen.

Schenk de soep aan tafel in het bord.