Regenboogforel uit de oven met asperges, citroen en knoflook

Regenboogforel is een vis die heel efficiënt te kweken is en is in de meeste gevallen een verantwoorde keuze. Daarnaast is het een gemakkelijke vis om te bereiden. Let er wel altijd op dat de regenboogforel niet uit Turkije komt. De kweek hier heeft een vernietigende impact op de omgeving door de lozing van afvalwater en het onverantwoorde gebruik van medicijnen en chemicaliën. Kies bij voorkeur voor regenboogforel met het ASC-keurmerk of voor regenboogforel die gekweekt wordt in Nederland. 

Ingrediënten voor 4 personen | Bereidingstijd 25-30 minuten

– 4 regenboogforelfilets
– 1 kg groene asperges
– 8 teentjes knoflook
– 1 citroen
– zout en peper naar smaak
– 3 el olijfolie

Bereiding

1. Verwarm de oven voor op 200 graden, was de asperges, hak de knoflook fijn en snijd de citroen in plakjes.

2. Leg een vel bakpapier over een bakplaat of vet een ovenschaal in. Leg de regenboogforel met de huid aan de onderkant op de bakplaat.

3. Verdeel de helft van de olijfolie (1,5 el) over de vis. Gebruik de andere 1,5 el om de asperges mee in te vetten en verspreid de asperges rond de vis in de bakplaat.

4. Kruid de vis en asperges met zout en peper. Je kan ook andere (verse) kruiden gebruiken, zoals oregano of dille. Verspreid de gehakte knoflook over de vis en de asperges en leg de plakjes citroen op de vis.

5. Leg de bakplaat in een voorverwarmde oven op 200 graden en bak de vis voor ongeveer 15 minuten, afhankelijk van de dikte van de vis. Verwijder voor het serveren de plakjes citroen.

 

Bron: Juliasalbum