De Nationale Mosselweek 2023

16 tot en met 22 oktober 2023

  • Doe jij dit jaar mee aan de Nationale Mosselweek?
  • De mosselsector heeft JOU nodig om een jongere doelgroep aan te spreken
  • Geen traditionele mosselpan, maar mosseltapas!

Doe mee aan de Nationale Mosselweek 2023!

Voor het derde jaar is er de Nationale Mosselweek. Good Fish en restaurants door heel Nederland zetten deze succesvolle week van de mossel voort met een nieuw thema. Tijdens de Nationale Mosselweek 2023 serveer je namelijk geen traditionele mosselpan, maar  ‘mosseltapas’. Lekkere kleine hapjes voor bij een gezellige borrel of avond met vrienden of familie.


Samen met de Vereniging Schelpdierhandel en haar leden, MSC en Stichting Vis en Seizoen roept Good Fish restaurants door heel Nederland op om duurzame vis te serveren. De mosselsector heeft JOU nodig om een jongere doelgroep aan te spreken. Alleen dán kan de vissector blijven investeren in duurzame vistechnieken zoals mosselzaadinvanginstallaties waarmee er geen bodemberoering nodig is om mosselzaad te oogsten. Daarom roepen wij jou op om mee te doen aan de Mosselweek en super creatief te zijn!

Wil jij meedoen? Schrijf je nu in!

Geen traditionele mosselpan

Nederlandse Mosselen zijn een internationaal erkend culinair genot die ook zeer goed gewaardeerd worden in de koudere maanden. Culinairs door het hele land vieren de veelzijdigheid van Hollandse mosselen door een amuse te serveren die past bij het seizoen. Een keer wat anders dan de traditionele mosselpan. Geef je creativiteit de vrije loop en bepaal hoe jij mosselen als amuse kunt serveren in het najaar.

Duurzame vis serveren? Zet mosselen op tafel!

Tijdens de Nationale Mosselweek staat een geweldig Nederlands product en jouw culinaire kunst centraal! Mosselen zijn duurzaam omdat ze niet overbevist zijn, de laagste CO2 footprint hebben en er geen gebruik wordt gemaakt van chemicaliën, mest, antibiotica of andere toevoegingen. Mosselen filteren hun eigen voedsel uit het water, er is goede controle en minimale impact op het overige zeeleven. Bovendien staan mosselen op een heel laag trofisch niveau in de voedselketen. Daarbij is de mossel door het hoge eiwitgehalte een smakelijke vleesvervanger. Lees hier meer!

Het is soms best lastig om je als horeca ondernemer mee te bewegen in een wereld waarin alles duurzamer moet. Want: wat kan ik dan nog wel op tafel zetten? Daarom geven we tijdens de Nationale Mosselweek aandacht aan duurzame vis, schaal- en schelpdieren. Mosselen kun je namelijk heel goed op tafel zetten! Ze zijn hartstikke duurzaam, veelzijdig, eiwitrijk en kostenefficiënt.

Doe jij mee aan de Nationale Mosselweek? Dan laat je zien dat jij het belangrijk vindt om bewust duurzame vis te serveren!

Dit krijg je als je meedoet

  • We nemen je mee in alle communicatie rondom de mosselweek;
  • Je krijgt een vermelding op mosselweek.nl;
  • Je krijgt een vermelding op goodfish.nl;
  • Je krijgt van ons promotiemateriaal aangeleverd om zelf te communiceren over de mosselweek;
  • Je krijgt een vermelding in de VISwijzer app.

Deze restaurants doen nu al mee aan Nationale Mosselweek 2023!

Contentkit en promotiemateriaal

De contentkit die je kunt gebruiken op social media kun je hieronder downloaden.

Rechtenvrij beeldmateriaal Mosselweek 2023
Mediakit Mosselweek 2023

Doe jij ook mee aan de mosselweek?

Meld je aan en ontvang voor 1 september het promotiemateriaal dat je kunt gebruiken om gasten uit te nodigen om ‘mosseltapas’ bij jouw restaurant te komen eten in de week van 16 oktober.

Inschrijven

3 redenen om mee te doen:

Heb je nog vragen over deelname aan de Mosselweek 2023? Neem dan contact met ons op via +31 318 76 92 87.