Knolselderijstamppot met grauwe poon

19 mei 2020 – Wil je graag de bijvangst visbox bestellen maar weet je niet precies hoe je de minder bekende, maar zeker niet minder lekkere visjes die in deze box zitten kunt bereiden? De komende tijd komen wij met verschillende recepten van vis uit onze visboxen die kunnen dienen als inspiratie. Vandaag: Knolselderijstamppot met grauwe poon. De bijvangst visbox is een initiatief van Nico Waasdorp, in samenwerking met de Good Fish Foundation.

Ingrediënten | Voor 6 personen | 30-35 minuten

– 1 kilo grauwe poon (uit de bijvangst visbox)
– 1,5 kg kruimige aardappelen, geschild en in stukken
– 1,5 knolselderij (ca. 1050 g), geschild en in blokjes
– 2 bekers crème fraîche (400 g)
– 1,5 bosjes kervel
– Zout & peper
– 6 el olijfolie

Bereiding

1. Zet een pan gezouten water op. Schil de aardappelen en snij ze in stukken, schil en snij de knolselderij in blokjes. Kook de aardappelen met de knolselderij in water met zout in 20 min. gaar.

2. Giet de aardappelen en de knolselderij af en stamp samen met de crème fraîche fijn. Breng de stamppot op smaak met wat olijfolie, zout en peper. Houd de stamppot warm door de deksel op de pan te doen.

3. Verhit in een koekenpan de overige olijfolie. Bestrooi de poonfilets met zout en peper en bak ze in 2 min. per kant bruin en net gaar.

4. Schep de kervel door de stamppot en verdeel over 6 borden. Leg er de poonfilet bij. Eet smakelijk!

Bron: Visrecepten

Wil je meer informatie over de visboxen of wil je direct een visbox bestellen? Lees dan ons artikel.