Good Fish organiseert webinar: Seaspiracy, Feiten & Fabels

19 april 2021  De documentaire Seaspiracy is trending en staat tussen de meest gekeken titels in Nederland op NetflixDe documentaire brengt verschrikkelijke zaken aan het licht, overbevissing, illegale vangsten, slavernij, de plastic soep, en vissenleed. Go Vegan is de oplossing van Seaspircay voor al dit oceanengeweld. Good Fish zet zich dagelijks in tegen al deze problemen in de visserijketen, maar de problemen zijn wel genuanceerder dan de documentaire vertelt.

Dat duurzame vis niet bestaat, is Good Fish het niet mee eens. Ook worden er enkele feitelijke onjuistheden vertelt in Seaspiracy. Naar aanleiding van de documentaire krijgen we veel consumentenvragen. Kan ik nog wel vis eten? Good Fish organiseert op Earth Day, donderdag 22 april een webinar waarin we stukjes van Seaspiracy laten zien. Samen met milieuorganisatie Oceana, het keurmerk MSC en de Wageningen Universiteit bespreken we de visproblemen én de oplossingen die nodig zijn. 

Want is de vis die ik eet wel slaafvrij gevangen? Kan ik nog wel vis eten? En gaat het er, zoals de documentaire schetst, echt zo slecht aan toe in de zalmkwekerijen? 

Op zulke vragen hopen we op 22 april antwoord te kunnen geven. Het webinar vindt plaats om 20:00 en duurt ongeveer 45 minuten. Deelname is gratis en aanmelden kan hier. En vergeet niet vast je vragen in te sturen via Facebook, Instagram, Twitter of LinkedIn!