Gnocchi met ansjovis en salie

Voor mensen die toch graag willen genieten van een lekker visgerechtje op hun bord in tijden van de coronacrisis, biedt vis uit blik een uitkomst. Voor dit gerecht heb je maar weinig ingrediënten nodig en het is ook nog eens erg makkelijk om te maken.

Ingrediënten | voor 4 personen | Bereidingstijd 20 minuten

– 1 blikje ansjovisfilet in olijfolie (Met MSCMSC:
Marine Stewardship Council, een onafhankelijke, internationale non-profit organisatie die een keurmerk heeft ontwikkeld dat garant staat voor goed beheerde, duurzame visserij. Visproducten die voldoen aan de criteria van het keurmerk zijn te herkennen aan het blauwe MSC-logo.
-keurmerk en/of herkomst Atlantische Oceaan)
– 50 ml melk
– 250 g boter
– 1 bosje salie
– 500 g gnocchi
– 10 g platte peterselie
– Verse witte peper (naar smaak)

Bereiding

1. Zet een pan gezouten water aan de kook. Week de ansjovis ongeveer 10 minuten in lauwe melk. Pluk de salieblaadjes en snijd de peterselie fijn.

2. Dep de ansjovis droog. Zet een steelpan op middelhoog vuur en smelt de boter volledig.

3. Bak de salieblaadjes een paar minuten in de boter tot ze knapperig worden, haal de pan van het vuur en schep de blaadjes uit de pan en op het keukenpapier.

4. Kook de gnocchi volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5. Giet de gnocchi af en doe ze in de pan met boter. Voeg de ansjovis, de peterselie en de peper toe.

6. Verdeel de gnocchi over vier borden, schenk wat boter over de gnocchi en bestrooi met de salieblaadjes. Eet smakelijk!

Bron: Bart van Olphen (Fish Tales)