Betuig je liefde aan de trekvissen

Trekvissen, zoals paling, zalm en steur hebben het moeilijk. Om zich voort te planten, trekken ze van de rivieren naar zee. En omgekeerd. Daarbij komen ze onderweg tal van barrières tegen, zoals dammen, sluizen en gemalen. In de aanloop naar Wereld Vis Migratie dag* zetten organisaties wereldwijd het belang van vrijstromende rivieren voor trekvissen in de spotlight.

Door de coronacrisis gebeurt dat wel een beetje anders dan normaal. Met het alternatieve online Eurofishion song contest kun je je liefde betuigen aan de trekvissen. Iedereen kan meedoen. Maak een video van een lied over paling, of een andere trekvis, en stuur dat in. Dat kan alleen, maar ook als meidengroep of boyband. Er zijn al diverse inzendingen uit de hele wereld binnen.  Je kunt tot 15 oktober een video uploaden.

Durf je niet te zingen, maar wil je wel stemmen? Dat kan ook! Het online stemmen begint op 16 mei. De winnaar wordt op 24 oktober bekend gemaakt. Zet je ook in voor een onbelemmerde doorgang voor de trekvissen en upload je video. Good Fish Foundation zal de komende tijd de leukste video’s delen.

Het Eurofishion song contest is een initiatief van de World Fish Migration Foundation. Good Fish Foundation is partner van het Eurofishion song contest en van de World Fish Migration Foundation. Ga voor meer informatie naar de website van Eurofishion of stuur direct jouw video in!

*Door de coronacrisis is Wereld Vis Migratie Dag verplaatst naar 24 oktober.