Deze week is de Nationale Mosselweek 2021: waar ga jij de mossel-appetizer proeven?

Maar liefst 40 restaurants zetten deze week een speciale mossel-appetizer op de kaart. Mosselen zijn een duurzame keus en dat staat centraal tijdens de Nationale Mosselweek 2021. De mossel-appetizer is een klein hapje gemaakt van mosselen, om te laten zien dat je mosselen niet per se traditioneel als mosselpan hoeft te eten. Ze zijn namelijk ook heel geschikt als klein, duurzaam hapje.

Nationale Mosselweek

De Nationale Mosselweek is een initiatief van Good Fish, uitgever van de VISwijzer, MSC en Nederlands Mosselbureau. Zij hebben de Mosselweek georganiseerd, omdat ze willen dat horeca vaker duurzame mosselen op de kaart zet. Met de mossel-appetizer hopen ze een jongere doelgroep aan te spreken, omdat die nog niet heel enthousiast worden van mosselen. Daar gaat de mossel-appetizer verandering in brengen. Dit fancy hapje past veel beter bij de doelgroep van 25 tot 35 jaar.

Het is geweldig om te zien dat zoveel restaurants meedoen aan de mosselweek en op deze manier laten zien dat ze geven om gezonde oceanen en dat ze graag werken met dit mooie product van Nederlandse bodem.

Wat maakt mosselen duurzaam?

Mosselen zijn duurzaam omdat ze niet overbevist zijn, de laagste CO2 footprint hebben en er geen gebruik wordt gemaakt van chemicaliën, mest, antibiotica of andere toevoegingen. Een goede keuze voor de bewuste consument.

Mossel-appetizers eten door heel Nederland

Deze week, van 18 tot en met 24 oktober, kun je mossel-appetizers proeven bij 40 verschillende restaurants door heel Nederland. De restaurants zijn helemaal vrij om zelf een lekkere mossel-appetizer te bedenken. Het is dus (nog) een verrassing wat je deze week allemaal kunt proeven. Als liefhebber van mosselen kun je je te rijk doen aan de verschillende appetizers. Maar ook als je normaal gesproken niet zo van een mosselpannetje houdt, is dit de uitgelezen kans om mosselen eens op een andere manier te eten.

Kom ook de mossel-appetizer proeven bij één van de restaurants!

Ben je nieuwsgierig geworden? Dan kun je een tafeltje reserveren bij één van de deelnemende restaurants. Wie een mossel-appetizer wil proeven moet er snel bij zijn, want sommige restaurants zitten deze week al helemaal vol! Op de social media kanalen van Good Fish, MSC en Nederlands Mosselbureau delen we alles rondom de Nationale Mosselweek.

Je gebruikt een verouderde browser. Hierdoor kunnen we de werking en veiligheid van de website niet garanderen. Bekijk hier de alternatieven.