Restaurants Nationale Mosselweek

Hier kun je eten tijdens de Nationale Mosselweek 2021

  • Geen traditionele mosselpan, maar een fancy mossel-appetizer
  • Reserveer je tafeltje bij één van de restaurants

Bij deze restaurants kun je eten tijdens de Nationale Mosselweek 2021

Restaurants door heel Nederland blazen samen met het Nederlands Mosselbureau, Good Fish en het MSC keurmerk, de Nationale Mosselweek nieuw leven in. Maar wel in een nieuw jasje! Tijdens de Nationale Mosselweek 2021 eet je namelijk geen traditionele mosselpan, maar een mossel-appetizer! Een klein hapje waar deelnemende restaurants hun creativiteit oplos laten.

Wanneer?

De Nationale Mosselweek is van 18 tot en met 24 oktober 2021.

Mijn restaurant inschrijven

Mosselweek 2021

Duurzame vis serveren

We willen vertellen dat als je vis, schaal- en schelpdieren wil blijven eten dat mosselen een goede keus zijn. Good Fish roept restaurants op om vis met een RODE score op de VISwijzer van hun kaart te halen: vis die met veel milieuschade gevangen of gekweekt wordt. Maar wat mogen horeca ondernemers dan nog wel? Het advies van Good Fish is te kiezen voor MSC- of ASC-gecertificeerde vis of vis met een GROENE score op de VISwijzer. Mosselen zijn MSC-gecertifieerd én staan GROEN op de VISwijzer. Mosselen zijn duurzaam omdat ze niet overbevist zijn, de laagste CO2 footprint hebben, zijn zuiver omdat er geen gebruik wordt gemaakt van chemicaliën, mest, antibiotica of andere toevoegingen, er is goede controle en minimale impact op overig zeeleven. Ze staan op een heel laag trofisch niveau in de voedselketen. Daarom zijn ze een goede keus!

Geen traditionele mosselpan

Deelnemende restaurants helpen de mosselsector door het serveren van creatieve appetizers om nieuwe doelgroepen aan te spreken. Hierdoor kan de mosselsector in Nederland blijven investeren in duurzame vangsttechnieken. Nederlandse Mosselen zijn een internationaal erkend culinair genot die ook zeer goed kunnen in de koudere maanden!  Chefs geven hun creativiteit de vrije loop en serveren hun eigen mossel-appetizer dit najaar. Voor jou een unieke kans om de mossel-appetizer te proeven en bij te dragen aan gezonde oceanen!

Je gebruikt een verouderde browser. Hierdoor kunnen we de werking en veiligheid van de website niet garanderen. Bekijk hier de alternatieven.