VN Oceanentop Lissabon

Deze week komen in Lissabon, Portugal ambassadeurs voor de oceanen uit allerlei landen samen. Het doel: meer actie voor de oceanen, gebaseerd op de laatste wetenschappelijke inzichten en innovaties! De conferentie wordt georganiseerd door Kenia en Portugal en is de tweede VN-Oceanentop die gehouden wordt.

Life below water

De bedoeling is om de uitvoering van Sustainable Development Goal 14 – ‘Life below water’ te ondersteunen. Deze doelstelling benadrukt de noodzaak om de zeeën en oceanen en de rijkdom die daarin te vinden is, in stand te houden en duurzaam te gebruiken. De eerste oceanentop om deze ambitie te ondersteunen was in 2017 in New York.

Blue transformation

De focus van deze 2022 editie ligt op Blue Transformation. Dit is een visie gericht op het verbeteren van aquatische voedselsystemen en het vergroten van hun potentie om de groeiende wereldbevolking in de toekomst, duurzaam te voeden.

Belangrijk rapport

Good Fish kijkt onder andere uit naar een update van het rapport ‘The State of World Fisheries and Aquaculture’ welke tijdens deze oceanentop gepresenteerd wordt. Dit is een belangrijk document van de VN Voedsel- en Landbouworganisatie (FAO) dat elke 2 jaar uitkomt. Hierin wordt de wereldwijde, huidige toestand van de visserij en viskweek beschreven.

Bewustwording duurzame eiwitbronnen

Good Fish staat natuurlijk helemaal achter het Sustainable Development Goal 14 en gaat ook voor 100% Goede Vis in Nederland in 2030. Zo dragen wij met onze TOP mosselen en Rivierkreeft projecten bij aan bewustwording van duurzame eiwitbronnen. Wil jij duurzaam genieten en 100% goede vis eten? Check dan onze VISwijzer!

Je gebruikt een verouderde browser. Hierdoor kunnen we de werking en veiligheid van de website niet garanderen. Bekijk hier de alternatieven.