Zonnevis (Sint-pietervis, John Dory)
Atlantische Oceaan, noordoostelijke (FAO 27)
Handlijnen en hengelsnoeren
- jan
- feb
- mrt
- apr
- mei
- jun
- jul
- aug
- sep
- okt
- nov
- dec
De zonnevis komt voor in de kustwateren van de oostelijke Atlantische Oceaan, de Middellandse Zee, de Zwarte Zee en het westen van de Grote Oceaan tot een diepte van 400 meter. De vis wordt gemiddeld maar 35 cm lang maar kan bijna een meter lang en 8 kg zwaar worden. Het is een bijzondere vis met een grote kop, een grote uitstulpbare bek en lange vinstralen aan de rugvin. Deze vis is geelbruin met gele vlekken en één opvallende zwarte vlek op de flanken. De zonnevis is een roofvis die vooral vis eet zoals haring, sardine, zandspiering en horsmakreel.
Atlantische Oceaan, noordoostelijke (FAO 27)
Handlijnen en hengelsnoeren
Middellandse Zee (FAO 37)
Deelgebieden: Atlantische Oceaan, noordoostelijke
Bodemottertrawls
Het ASC keurmerk staat op visproducten die verantwoord gekweekt zijn. ASC (Aquaculture Stewardship Council) is een onafhankelijke, internationale non-profit organisatie.
Het MSC keurmerk staat op visproducten die op een duurzame manier gevangen zijn. MSC (Marine Stewardship Council) beheert en ontwikkelt een certificeringsprogramma voor duurzame visserijen.
Deze vis wordt niet overbevist of wordt verantwoord gekweekt, met een minimale impact op het milieu.
Deze vis is een tweede keuze. Dat wil zeggen dat het een goed alternatief is voor soorten die in het rood staan. Wel zijn er nog een aantal verbeteringen nodig in deze visserij of bij de kweek van deze vis.
Koop deze vis niet. Hij wordt overbevist of de vangst-/kweekmethode heeft een negatieve impact op het milieu.
Er is vis beschikbaar van deze soort die wordt gekweekt of gevangen met hoge welzijnsstandaarden.
GlobalG.A.P. (Global Good Agriculture Practice) is een non-profit organisatie die als doel heeft om de traceerbaarheid en voedselveiligheid van gekweekte visproducten te garanderen.
Als er gesproken wordt over biologische vis, dan gaat het altijd over kweekvis. Deze vis wordt op een speciale manier gekweekt, waardoor het natuurlijke groeiproces bevorderd wordt.