Amerikaanse kreeft
Atlantische Oceaan, noordwestelijke (FAO 21)
Korven en vallen
- jan
- feb
- mrt
- apr
- mei
- jun
- jul
- aug
- sep
- okt
- nov
- dec
De eerste Amerikaanse kreeftvisserij werd in 2013 MSCMSC:
Marine Stewardship Council, een onafhankelijke, internationale non-profit organisatie die een keurmerk heeft ontwikkeld dat garant staat voor goed beheerde, duurzame visserij. Visproducten die voldoen aan de criteria van het keurmerk zijn te herkennen aan het blauwe MSC-logo.-gecertificeerd. De kreeft wordt gevangen met korven en vallen. Deze vangstmethode wordt in veel visserijen als duurzame vangsttechniek gezien, omdat hij selectief is en weinig impact veroorzaakt. Echter zorgt dit in de Amerikaanse kreeftenvisserij helaas voor verstrengeling van de ernstig bedreigde Noordkaper (Eubalaena glacialis) in de lijnen en touwen van de potten. De populatie staat mede hierdoor op uitsterven en deze visserij wordt aangewezen als een belangrijke oorzaak van de afnemende walvispopulatie.
Good Fish heeft deze visserij daarom een rode beoordeling gegeven in de VISwijzer en ondersteunt deze MSC-gecertificeerde visserij niet.