Noordzeekrab
Zweden
Deelgebieden: westelijke Kanaalregio
Korven, fuiken en vallen
- jan
- feb
- mrt
- apr
- mei
- jun
- jul
- aug
- sep
- okt
- nov
- dec
Het gaat goed met het bestandbestand:
De vissen van een bepaalde soort die zich in hetzelfde paaigebied in dezelfde periode voortplanten. van Noordzeekrab in deze gebieden. Op dit moment wordt de Noordzeekrab duurzaam bevist. Wel bestaat het risico dat deze soort al snel overbevistoverbevist:
Een visbestand is overbevist wanneer de bestandsomvang zo ver is afgenomen dat het niet langer een maximaal duurzame opbrengst kan produceren. wordt, waardoor vangsten niet verder mogen toenemen. Daarom krijgt dit onderdeel een gele score.
Het vissen met korvenkorven:
Een visserijmethode waarbij van kippengaas gemaakte vallen worden voorzien van aas (verse of gezouten vis) die vervolgens op de zeebodem worden geplaatst. Soorten die op deze manier worden gevangen zijn o.a. krab, kreeft, wulk, langoustine en octopus. en vallen heeft weinig effecten op het ecosysteem en ook weinig bijvangstbijvangst:
Soorten die worden gevangen naast de soorten waar gericht op wordt gevist. Bijvangst kan bestaan uit te kleine soorten en niet-commerciële soorten, en kan worden gehouden (dit deel wordt soms bijproduct genoemd) of overboord worden gegooid (discards). Bijvangst kunnen ook zeezoogdieren zoals dolfijnen en walvissen zijn, of schildpadden en zeevogels.. Als er wel andere soorten worden bijgevangen, dan kunnen deze nog levend worden teruggegooid. Dit onderdeel krijgt een groene score.
Het beheer voor deze visserij is deels effectief. Hoewel de Noordzeekrab niet onder de aanlandplicht valt en geen vangstquota heeft, wordt er toch een beheerplanbeheerplan:
Een beheerplan beschrijft de beheersmaatregelen (zoals vangstlimieten) en de evaluatie daarvan voor één of meer visserijen. opgesteld. Dit onderdeel scoort daarom oranje.