Vermaat tekent World Oceans Deal!

Dat gezonde oceanen belangrijk zijn voor ons, dat staat onomstotelijk vast. Bijna 70% van het aardoppervlak bestaat uit water. De zee vormt het grootste ecosysteem ter wereld. Miljarden mensen zijn ervan afhankelijk voor de opname van C02, voedsel, werk, toerisme, zuurstof en ga zo maar door. Hoe belangrijk ook, toch blijven wij in Nederland nog volop vis eten waar het niet goed mee gaat. Uit onderzoek van milieuorganisatie Good Fish blijkt dat bijna 90% van de Nederlandse restaurants en viswinkels, vis verkoopt waar het niet goed mee gaat. Maar daar komt nu verandering in: Vermaat gooit het roer om en gaat er in partnerschap met Good Fish voor zorgen dat vis die overbevist, bedreigd of illegaal gevangen is met veel milieuschade niet meer te verkrijgen is in haar restaurants.

Good Fish is uitgever van de VISwijzer. De VISwijzer geeft via kleurcodes een advies over welke vis nu wel of niet duurzaam is gevangen of gekweekt. De score ROOD is ‘niet duurzaam’ en het advies is vermijden. Vermaat heeft nu als doel om voor eind 2022 alle vis met een RODE score uit  zijn assortiment te halen. Een unieke en belangrijke prestatie van Vermaat, zegt Margreet van Vilsteren (Directeur Good Fish), Vermaat heeft ongeveer 400 restaurants waar  vis op de kaart staat. Vermaat is actief  in ziekenhuizen, op airports en in bedrijfscatering, maar ook in toprestaurants zoals het Rijks en Wils. Het hele visassortiment van Vermaat gaat drastisch veranderen. Paling, gamba’s of bepaalde tonijnsoorten staan straks niet meer op de kaart. Chefs worden meegenomen in deze transitie door workshops over duurzame vis en zij krijgen goede alternatieven zoals een vannamei garnaal (ASC) in plaats van een black tiger. Good Fish steunt Vermaat en haar chefs door het geven van adviezen en op zoek te gaan naar goede alternatieven. Die zijn er namelijk zeker, bijvoorbeeld haring, mosselen en makreel, die kun je met een gerust hart eten.

60 chefs tekenen World Oceans Deal
Gasten die komen eten bij een van de restaurants van Vermaat hoeven straks niet meer na te denken of hun vis wel of niet duurzaam is. Maar zover is het nog niet. Dit jaar wordt er hard gewerkt om deze doelstelling te bereiken, zodat er met kerst volledig rood-vrij gegeten wordt! 60 chefs van Vermaat lopen voorop en tekenden vandaag al de World Oceans Deal met Good Fish. Zij garanderen dat zij vanaf vandaag alleen nog kiezen voor vis waar het goed mee gaat.

Over Vermaat
Vermaat is dé specialist in horeca op maat. In 1978 zijn ze begonnen als delicatessenwinkel en zijn ze – dankzij een no-nonsense mentaliteit en focus op continuïteit – uitgegroeid tot dé specialist in toonaangevende en duurzame horeca op maat. Met haar team van culinaire en creatieve professionals werken zij elke dag aan unieke oplossingen voor de horeca- en retailmarkt. Voor haar gasten, opdrachtgevers, partners en collega’s.

Wil je net zoals Vermaat ook stoppen met RODE vis? en meedoen aan World Oceans Day? Kijk dan op deze pagina:

Wat (niet) te eten

Je gebruikt een verouderde browser. Hierdoor kunnen we de werking en veiligheid van de website niet garanderen. Bekijk hier de alternatieven.