Tip! VIZmarkt scoort op duurzaamheid en informatie aan de klant

Tip voor als je in de buurt van Haarlem woont en vis gaat serveren met de feestdagen: VIZmarkt, op het hoekje aan de Ostadestraat in Haarlem. VIZmarkt is partner van milieuorganisatie Good Fish. Good Fish legde het hele visassortiment langs de lat van de VISwijzer en prijst de Haarlemse ondernemers met de hoge score op duurzaamheid. Ze hebben er zelfs voor gekozen om paling uit het schap te halen omdat deze vis ernstig bedreigd wordt. Moedig, zeker zo vlak voor de feestdagen. Veel viswinkels durven dit niet aan omdat ze er goed mee verdienen. Daarmee zie je dat Maarten Post en zijn vrouw echt intrinsiek gemotiveerd zijn om te gaan voor een duurzaam assortiment.

Haarlem, 29 april 2021. VIZ Markt in Haarlem CSA gecertificeerd. © Sebastiaan Rozendaal

Daar bovenop is het uniek dat VIZ zijn papieren uitstekend op orde heeft. Ze weten precies waar de vis gevangen is en met welke vangst techniek. Dat lijkt logisch voor een visboer, maar dat is het niet! Good Fish deed de laatste jaren onderzoek naar consumenten informatie in viswinkels en die bleek bij 99% van de winkels niet in orde. Bij VIZmarkt dus wel. Tijd daarom om ze in het zonnetje te zetten. VIZmarkt verkoopt vis waar het goed mee gaat.

Haarlem, 29 april 2021. VIZ Markt in Haarlem CSA gecertificeerd. © Sebastiaan Rozendaal

 

Je gebruikt een verouderde browser. Hierdoor kunnen we de werking en veiligheid van de website niet garanderen. Bekijk hier de alternatieven.