Stamppot met horsmakreel en prei

Deze stamppot met horsmakreel is ideaal voor de koude en natte winterse dagen. Makreel is een gezonde vis, die volop duurzaam verkrijgbaar is. Let er bij het kopen van horsmakreel op dat hij gevangen is met ringzegen (scoort groen) of afkomstig is uit de Golf van Biskaje (scoort geel). Als horsmakreel niet beschikbaar is, is makreel met het MSC-keurmerk ook een prima keuze.

Ingrediënten | Voor 4 personen | Bereidingstijd 30 minuten

– 1 kg kruimige aardappelen
– 2 preien
– 400 g gerookte Atlantische horsmakrelen (gevangen met [ringzegen])
– 150 ml halfvolle melk
– 25 g boter
– 3 bosuitjes
– 75 g rucola
– 2 el olijfolie

Bereiding

1. Breng een grote pan gezouten water aan de kook. Schil de aardappelen, was de preien en de bosui en snijd in ringen, verwijder het vel en de graten van de makreel en verdeel in stukken.

2. Kook de aardappelen voor 20 minuten. Voeg de prei de laatste 2 minuten toe en giet af.

3. Verhit de melk in een steelpannetje. Giet de melk samen met de boter bij de aardappelen en stamp tot een puree.

4. Schep de makreel en de bosui bij de puree.

5. Meng de rucola met de olie en verspreid over de stamppot. Serveer direct.

Bron: Allerhande