Snoekbaars met kerst: duurzaam?

Aanbeveling van de VISwijzer
De meest duurzame snoekbaars op de Nederlandse markt is op dit moment gekweekte snoekbaars uit recirculatiesystemen in Nederland en andere west-Europese landen. Deze staat in het groen op de VISwijzer als goede keus. Wildgevangen snoekbaars uit Nederland of andere west-Europese landen staat op de viswijzer in het oranje als “tweede keus”. Snoekbaars is gevoelig voor overbevissing en wordt waarschijnlijk lokaal overbevist, aangezien de visserijdruk erg hoog is. Veel wilde snoekbaars komt uit Rusland en aangrenzende landen. Deze kan je beter vermijden (staat in het rood) aangezien hij waarschijnlijk op veel plekken overbevist wordt en er te weinig informatie beschikbaar is over de bestandsgroottes. Duurzame snoekbaars is op dit moment een goed alternatief voor zeebaars, waarvoor de vangstlimieten vanwege overbevissing drastisch zijn ingeperkt.

VISbite: Snoekbaars met verse groenten
Grill asperges en krieltjes in de oven in een schaal met olie en verse Italiaanse kruiden. Snij de gekookte bieten in vierkante blokjes en stop ze later bij de rest van de groente in de oven. Maak een dressing van mayonaise, magere yoghurt, mierikswortel en een snufje zout en peper. Bak de snoekbaars op de huid en zorg dat deze kant lekker crunchy is. Breng het lekker op smaak met zout en peper. Verdeel alle ingrediënten mooi op het bord, garneer met kleine stukjes bosui en voila!

Weet je
Snoekbaars komt oorspronkelijk niet in Nederland voor maar is in de negentiende eeuw uitgezet voor de visserij.

Meer over de nieuwe VISwijzer App
Ons doel is om alle in Nederland verkrijgbare vissoorten op de VISwijzer te krijgen. Kan je een vis niet vinden op de VISwijzer? Laat het ons dan weten via “ik mis een vis!” en we zetten hem er zo snel mogelijk op.

Download de nieuwe gratis VISwijzer

store-appstore-play