Schelpdier, eiwit van de toekomst?

De stichting Schelpdierconferenties organiseerde op 17 en 18 maart 2022 de 7e editie van de internationale schelpdierconferentie, in het Deltapark Neeltje Jans. Het hoofdthema was “Schelpdieren, eiwitbron van de toekomst?” Margreet van Vilsteren (Directeur Good Fish) was een van de key note sprekers. In haar presentatie ging zij in op de mogelijkheden voor duurzame visconsumptie en de rol van NGO’s.

Ondertekening Blue Deal
Belangrijk moment tijdens de conferentie was de ondertekening van de Blue Deal van de Task Force schelpdiercultuur. De Blue Deal is een intentieverklaring tot samenwerking van schelpdiersector, overheid en natuur- en milieu organisaties, om te komen tot uitbreiding van de productie van Nederlands schelpdiereiwit op de Noordzee, in combinatie met biodiversiteitsherstel en natuurontwikkeling. De samenwerking is tevens gericht op vergroting van duurzame consumptie van de schelpdieren op basis van gericht voedselbeleid, product- en marktontwikkeling. Good Fish heeft als onderdeel van het NGO consortium onder leiding van de Zeeuwse Milieufederatie meegetekend.

Meer weten over de Blue Deal? Lees de deal hier!

Je gebruikt een verouderde browser. Hierdoor kunnen we de werking en veiligheid van de website niet garanderen. Bekijk hier de alternatieven.