Romige pasta met haring, doperwtjes en knoflook

De Hollandse haring is een veelzijdige vis die zowel koud als warm gegeten kan worden. Hij staat ook wel bekend als Hollandse nieuwe, bliek, rolmops of maatje en is het hele jaar verkrijgbaar. Het gaat goed met de bestanden van de haring. MSC-haring is in veel supermarkten beschikbaar en ook de haring uit onze eigen Noordzee is een verantwoorde keuze.

Ingrediënten | Voor 4 personen | Bereidingstijd 15-20 minuten

– 8 Hollandse haringen (Met MSC-keurmerk of uit onze eigen Noordzee)
– 2 teentjes knoflook
– 1 ui
– 300 gram schelpjespasta
– 500 g doperwten
– 250 ml crème fraîche
– 1 tl verse of gedroogde tijm
– Olijfolie
– Zout & peper

Bereiding

1. Hak de knoflook fijn, snijd de haringfilets in stukjes en kook de pasta in gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking.

2. Zet het vuur op medium hoogte en fruit de ui en de knoflook kort aan.

3. Voeg vervolgens de doperwtjes toe en bak ze een paar minuten mee.

4. Zet het vuur laag, voeg de stukjes haring en de crème fraîche toe en bak het 2 minuten mee. Roer regelmatig.

5. Voeg de tijmblaadjes of de gedroogde tijm toe met wat zout en peper naar smaak, roer de schelpjespasta er door heen en serveer direct.

Bron: 24Kitchen