ROC Amsterdam en Albeda College Rotterdam naar huis met de winst op Good Fish Dish Award 2023

Veenendaal, 26 september 2023

De Good Fish Dish-wedstrijd was voor het derde jaar op een rij weer een feest mét mosselen in de hoofdrol. Afgelopen woensdag streden drie teams van chefs in opleiding van verschillende koksscholen samen op horecabeurs Gastvrij Rotterdam. Hun uitdaging was om drie gerechten te bereiden met onder andere mosselen. Sterklas van het ROC van Amsterdam won de vakjuryprijs en het Albeda College uit Rotterdam won de publieksprijs.

De GoodFish Dish Award 2023 is een initiatief van Good Fish, zes Nederlandse mosselhandelaren (Aquamossel-Triton, Delta Mossel, Krijn Verwijs, Neeltje Jans, Roem van Yerseke en Vette en Verhaart), Stichting Vis&Seizoen en MSC. De wedstrijd heeft als doel om jonge chefs kennis te laten maken met duurzame vis, schaal- en schelpdieren en de mossel is een overheerlijke ambassadeur voor duurzame vis op de kaart vanwege hun minimale impact op het milieu. Niet alleen kregen de studenten de opdracht te koken met mosselen maar moesten ze ook recepten samen kunnen stellen met oesters, een resproduct uit het bierbrouwproces en rivierkreeften.

Het team van de Sterklas van ROC Amsterdam, bestaande uit Rosanne Bos, Dianne Even en Jesse van Reijsen, bereidde een veelzijdige tortilla tapa, dat door de vakjury werd bekroond als het winnende gerecht. De vakjury met Willem Himmelreich als voorzitter prees de textuur en het mondgevoel van dit gerecht. Jadis Schreuder: “Het was een feestje voor alle zintuigen. Dit bestel ik zo weer opnieuw”.

Op de foto de winnaars en de vakjury v.l.n.r.: Willem Himmelreich (Vis & Seizoen), Michel de Smit (Seafarm), Jesse van Reijsen, Rosanne Bos, Dianne Even (Sterklas ROC Amsterdam), Jadis Schreuder (The Lemon Kitchen) en Frithjof de Waard (Roompot) (foto’s Nina Slagmolen)

Het team van het Albeda College uit Rotterdam maakte met hun mosseltapa een grote indruk op de publieksjury. De zoete gembersmaak en de frisse kleuren van het gerechtje zorgde ervoor dat zij er vandoor gingen met de publieksprijs.

Op de foto de winnaars en de publieksjury v.l.n.r.: Avine Cheragwandi (Chirurg & Food Blogger), Margreet van Vilsteren (Good Fish), Jeda Maharaj, Megan Kiela, Marith van Kooten (Albeda College Rotterdam), Gosia Keplin (Zeeland’s Roem), Leon Keekstra (Gastvrijheidspecialist) (foto’s Nina Slagmolen)

De winnende creaties worden geplaatst op Gastronomixs, de receptendatabase voor professionele chefs. Daarnaast zullen ze schitteren tijdens de Nationale Mosselweek 2023, die plaats vindt van 16 tot en met 22 oktober. Tijdens deze week serveren restaurants door heel Nederland een mosseltapa, een mosselamuse of een ander mosselgerecht. Bekijk hier welke restaurants deelnemen en waar jij kunt genieten van de duurzame mossel!