Rivierkreeft tweede onderwerp in podcast ‘De Visdetective’

Dinsdag 10 november 2020 – Ruim twee weken na de lancering van podcastserie ‘De Visdetective’ over de paling, wordt er in aflevering twee aandacht besteed aan de rivierkreeft. De Amerikaanse rivierkreeft is een steeds groter wordende plaag in Nederland. Afgelopen jaar gaf zelfs Koning Willem-Alexander aan dat ook hij last heeft van dit beestje op zijn landgoed.

Journalisten Janno Lanjouw en Barbara Serulus willen de mysteries achter dit vreemde beestje ontraferelen. Want hoe komt ‘ie hier terecht? Kloont het beestje zich echt? En waarom is deze soort een plaag, terwijl de inheemse, Europese rivierkreeft bijna uitgestorven is? Good Fish is de initiator van deze podcast en wilde de afgelopen jaren met name weten of Nederland er goed aan doet om dit beestje op te eten. Komen we af van deze plaag via de maag, of ligt de oplossing toch een stuk ingewikkelder?

Kortom, genoeg mysteries te ontrafelen voor visdetectives Janno Lanjouw en Barbara Serulus. Je beluistert de podcast over rivierkreeft vanaf donderdag 5 november op Spotify, Itunes en op de website van Dag en Nacht Media.

Met de podcasts wil Good Fish de ingewikkelde onderwerpen in de visserij op een leuke en begrijpbare manier onder de aandacht brengen. De podcasts zijn tot stand gekomen met steun van het Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij.

Je gebruikt een verouderde browser. Hierdoor kunnen we de werking en veiligheid van de website niet garanderen. Bekijk hier de alternatieven.