Pittige mosselen in kokosbouillon

Good Fish Chef Danielle Leoni ontwikkelde speciaal dit verfrissende en pittige recept met mosselen. Danielle Leoni is een voorvechter van duurzaamheid. Ze is een veelgeprezen Amerikaanse chef-kok en activist, in de Verenigde Staten bekend als een culinaire leider die duurzame verandering in het voedselsysteem implementeert.

Ingrediënten voor 2 personen

  • 1 KG mosselen
  • 4 tenen knoflook
  • Eetlepel gember (fijngehakt)
  • 2 á 3 groene chilipepers (dun gesneden)
  • 800 gram kokosmelk
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels zwarte peper
  • 2 theelepels knoflookpoeder
  • 2 theelepels vissaus
  • citroenrasp (2 citroenen)
  • limoenrasp (2 limoenen)
  • 1 bosje koriander

Bereiding

1. Was de mosselen goed. Zet daarna opzij;
2. Zet de mosselpan op middelhoog vuur en sauteer hierin de knoflook, gember en 1 groene chilipeper;

Recept mosselen
3. Voeg kokosmelk, zout, zwarte peper en knoflookpoeder toe. Breng aan de kook en laat onafgedekt sudderen. Doe dit 10 minuten of totdat de vloeistof met de helft is verminderd;


4. Voeg de mosselen en de vissaus toe. Doe de deksel op de pan en breng weer aan de kook. Zet het vuur laag tot medium en laat 3-5 minuten sudderen tot alle mosselen open zijn;


5. Roer ½ van de gehakte koriander, citroenschil en limoenschil door de mosselen;

Recept mosselen
6. Garneer met de resterende groene pepers en gehakte koriander.

Enjoy! Deel je gerecht met ons via #spreadtheloveformosselen.