Doe mee aan de Mosselweek 2022

17 tot en met 23 oktober 2022

  • De mosselsector heeft JOU nodig om een jongere doelgroep aan te spreken.
  • Geen traditionele mosselpan, maar een mosselamuse!

Doe mee aan de Nationale Mosselweek 2022

Good Fish en restaurants door heel Nederland blazen voor het tweede jaar op rij, samen met Nederlands Mosselbureau en MSC de Nationale Mosselweek nieuw leven in. Maar wel in een nieuw jasje! Tijdens de Nationale Mosselweek 2022 serveer je namelijk geen traditionele mosselpan, maar een ‘mosselbite’ of ‘mosselamuse’. Een klein hapje waar je je gasten mee kunt verrassen.


Good Fish roept samen met het Nederlands Mosselbureau en MSC restaurants door heel Nederland op om duurzame vis te serveren. Mosselen zijn duurzaam omdat ze niet overbevist zijn, de laagste CO2 footprint hebben en er geen gebruik wordt gemaakt van chemicaliën, mest, antibiotica of andere toevoegingen. Mosselen filteren hun eigen voedsel uit het water, er is goede controle en minimale impact op het overige zeeleven. Bovendien staan mosselen op een heel laag trofisch niveau in de voedselketen. Daarbij is de mossel door het hoge eiwitgehalte een smakelijke vleesvervanger.

De mosselsector heeft JOU nodig om een jongere doelgroep aan te spreken. Alleen dán kan de vissector blijven investeren in duurzame vistechnieken zoals mosselzaadinvanginstallaties waarmee er geen bodemberoering nodig is om mosselzaad te oogsten. Daarom roepen wij jou op om mee te doen aan de Mosselweek en super creatief te zijn!

Ga naar de deelnemende restaurants van 2022

Wanneer?

De Nationale Mosselweek is van 17 tot en met 23 oktober 2022.

Voor wie?

Restaurants en andere horeca gelegenheden.

Ja, ik wil me inschrijven

Geen traditionele mosselpan

Nederlandse Mosselen zijn een internationaal erkend culinair genot die ook zeer goed gewaardeerd worden in de koudere maanden. Culinairs door het hele land vieren de veelzijdigheid van Hollandse mosselen door een amuse te serveren die past bij het seizoen. Een keer wat anders dat de traditionele mosselpan. Geef je creativiteit de vrije loop en bepaal hoe jij mosselen als amuse kunt serveren in het najaar. Of serveer één van deze mossel-amuses.

Duurzame vis serveren? Zet mosselen op tafel!

Tijdens de Nationale Mosselweek staat een geweldig Nederlands product en jouw culinaire kunst centraal! Tijdens de koudere maanden kun je met mosselen iets geheel nieuws op tafel zetten.

Het is soms best lastig om je als horeca ondernemer mee te bewegen in een wereld waarin alles duurzamer moet. Want: wat kan ik dan nog wel op tafel zetten? Daarom geven we tijdens de Nationale Mosselweek aandacht aan duurzame vis, schaal- en schelpdieren. Mosselen kun je namelijk heel goed op tafel zetten! Ze zijn hartstikke duurzaam, veelzijdig, eiwitrijk en kostenefficiënt.

Doe jij mee aan de Nationale Mosselweek? Dan laat je zien dat jij het belangrijk vindt om bewust duurzame vis te serveren!

Dit krijg je als je meedoet

  • We nemen je mee in alle communicatie rondom de mosselweek;
  • Je krijgt een vermelding op mosselweek.nl;
  • Je krijgt een vermelding op goodfish.nl;
  • Je krijgt van ons promotiemateriaal aangeleverd om zelf te communiceren over de mosselweek;
  • Je krijgt een vermelding in de VISwijzer app.

Deze restaurants doen mee aan Nationale Mosselweek 2022!

De contentkit die je kunt gebruiken op social media kun je hier downloaden:

Contentkalender

Stories (Facebook en Instagram)

Berichten (Facebook en Instagram)

Promotiemateriaal
  • Rechtenvrij beeldmateriaal om te gebruiken op social media
  • Content kalender om in te zetten op social media
  • Folder die je kunt bestellen om neer te leggen in je restaurant

Doe jij ook mee aan de mosselweek?

Meld je aan en ontvang voor 1 september het promotiemateriaal dat je kunt gebruiken om gasten uit te nodigen de ‘mosselbite’ bij jouw restaurant te komen eten in de week van 17 oktober.

Inschrijven

3 redenen om mee te doen:

Schrijf je hier in voor de mosselweek:
Heb je nog vragen over deelname aan de Mosselweek 2022? Neem dan contact met ons op via inschrijven@goodfish.nl of bel naar +31 318 76 92 87.