Hoe leuk was het weer op Gastvrij Rotterdam, bekijk de foto’s!

Good Fish stond dit jaar weer met het foodtruckje op Gastvrij Rotterdam. Dit keer om de mosselweek 17 oktober tm 23 oktober 2022 onder de aandacht te brengen. De Mosselweek is een initiatief van Good Fish in samenwerking met MSC en het Nederlands Mosselbureau en wordt gefinancierd door Europese Unie, Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij. Het doel van de mosselweek is om duurzame mosselen op een andere wijze dan de traditionele pan te serveren in restaurants. Hiermee hopen wij samen met de horeca om jongeren te laten proeven van een mooi en duurzaam product als alternatief voor minder duurzame vis- of vleesproducten.

Om de horeca ondernemers te inspireren om de grote pan te verruilen voor een kleine hippe bite, appetizer of gerechtje hadden wij de start-up Seabor uitgenodigd. Rem van den Bosch en Tim Sinke ontwikkelde de mosselburger en de kleinere variant de mosselbite. Hoe leuk werd dat ontvangen op Gastvrij! Zeeuwse jongens die een geweldig mooi product hebben ontwikkeld. De gasten lieten zich het lekker smaken.

Ook waren er leuke kookdemo’s te zien van Jadis Schreuder (Foodexpert en TV-chef) en Bas Cloo (founder Dutch Cuisine en Ambassadeur Good Fish). Bas maakte een gerecht met Amerikaanse rivierkreeften van de Crawfish Farm. Good Fish doet samen met de Wageningen Universiteit onderzoek naar het beheersbaar maken van de plaag die momenteel in Nederland is.

Op de laatste dag was er de geweldig toffe kookwedstrijd waar vijf teams meededen met de Good Fish Dish Award. Ze moesten festivalfood maken met mosselen en rivierkreeft. ROC Amsterdam ging er met de vakjuryprijs van door. De Rooi Pannen uit Breda ontving de publieksprijs voor de mosselpoffertjes.

Het was een erg leuke beurs!

Inschrijven voor de mosselweek kan nog! Gratis deelname! Kijk op www.mosselweek.nl

Lekkere mosselbites van Seabor!

Gasten genoten van de verrassende smaak van de mosselbite waarin je de mossel als geheel kunt herkennen.

Leuke kookdemo’s van Jadis Schreuder.

Bas Cloo liet zien hoe je rivierkreeften bereidt.

Restaurants schreven zich in voor de mosselweek!

Sander Dijkema stond met zijn 2 meter weer drie dagen in de foodtruck zonder te klagen.

Toppertje Elselien liep gemiddeld 12000 stappen per dag en organiseerde een topwedstrijd!