Good Fish in nieuwe podcastserie ‘De Visdetective’

21 oktober 2020 – Er komt een nieuwe podcastserie genaamd ‘De Visdetective’. Hierin duiken voedseljournalisten Janno Lanjouw en Barbara Serulus in de wereld van de vis in blik, kweekvis, vissmokkel, sjoemelvissen en andere mysteries van de onderwaterwereld. Good Fish komt ook in de podcastserie voor. Aflevering 1, die op donderdag 22 oktober wordt gelanceerd, gaat over de paling.

Hoe de paling zich voortplant, dat is nog altijd een raadsel. Nog nooit heeft een mens een paling zien paaien. Wel is bekend dat het niet goed gaat met de paling, want zijn status is kritiek en hij staat op de Rode Lijst van het IUCN als ‘ernstig bedreigd’. Er worden verschillende onderdelen behandeld in de podcast, zoals illegale handel, stroperij en het kweken van paling.

Visdetectives Janno en Barbara spreken voor deze podcast onder anderen met Willem Dekker, wetenschapper die zijn leven wijdde aan de paling. Ook bellen ze met Irene Kranendonk van Good Fish over de status van de paling en met Europol, de Europese politie, om meer te leren over de operaties om criminele praktijken op te sporen rondom paling.

Met de podcasts willen we de ingewikkelde onderwerpen in de visserij op een leuke en begrijpbare manier onder de aandacht brengen. De podcasts zijn tot stand gekomen met steun van het Europees Fonds voor Maritieme Zaken en Visserij en zijn te beluisteren op Spotify, Itunes en op de website van Dag en Nacht Media.

Beluister de trailer van ‘De Visdetective’ hier.

‘De Visdetective’ is elke twee weken te beluisteren op Spotify, Itunes en de website van Dag en Nacht Media. Op 5 november is de podcast over de lekkerste plaag van Nederland, namelijk de rivierkreeft. Op 19 november wordt in de wereld van het beheer van visstanden gedoken en op 3 december doen we onderzoek naar het effect van veranderende voedselvoorkeuren van de mens op de onderwaterwereld.

Je gebruikt een verouderde browser. Hierdoor kunnen we de werking en veiligheid van de website niet garanderen. Bekijk hier de alternatieven.