Good Fish Dish van Restaurant La Tasca

Restaurant La Tasca is een van de restaurants in ons horecaprogramma. Chefkok Bert Singelenberg streeft ernaar om alleen duurzame vis te serveren.

Heel de maand september kon je bij La Tasca genieten van hun Good Fish Dish; linguine met mosselen, geflambeerd met pastis.

Mosselen zijn altijd groen op de VISwijzer en zijn dus een duurzame keuze! Voor alle thuischefs, hieronder het recept van La Tasca:

Linguine met mosselen geflambeerd met pastis

Voor 4 personen:

400 gr. Linguine

1 kilo mosselen

1 grote gesnipperde ui

1 flinke scheut pastis

200 cc room of crème fraiche

1 takje dragon

Zout en peper naar smaak

Bereiding:

Stoom of kook de mosselen tot ze allemaal open zijn.

Zeef het vocht van de mosselen en doe dit in een pan. Vul het aan tot twee liter en breng het aan de kook met een flinke snuf zout. Kook hierin de linguine beetgaar.

Verhit een klontje boter in de koekenpan maar laat het niet kleuren. Doe de ui in de pan en fruit deze aan zonder te laten kleuren. Doe de mosselen erbij en flambeer het met de pastis. Voeg de room en de gesneden dragon toe. Meng de linguine erdoor en verwarm alles onder constant roeren.

Serveer de linguine met de mosselen op een pastabord en garneer het gerecht eventueel af met borage bloemen Zorri cress & Salty fingers.