Geheel duurzaam 7-gangen visdiner bij L’invité

Primeur! L’invité serveert 7 gangen visdiner met uitsluitend duurzame vis!

Amsterdam, 1 februari 2018

De hele maand februari vindt er bij L’invité aan de Amsterdamse Bloemgracht een proeverij plaats die uitsluitend bestaat uit duurzame vis, schaal- en schelpdieren. L’invité is het eerste restaurant in Nederland dat een volledig ‘groen’ vismenu presenteert, goedgekeurd door de Good Fish Foundation, makers van de VISwijzer. Makreel, skrei, zee-egels, scheermessen uit de Noordzee, de chef van L’invité zorgt dat bezoekers een geweldige smaaksensatie beleven. “Er is zoveel duurzame vis beschikbaar, waarom zouden we iets anders willen eten?” aldus Sico de Moel, chef bij L’invité.

Is dit uniek? Jazeker! Uit onderzoek van de Good Fish Foundation (GFF) blijkt dat restaurants moeite hebben om een duurzame vis op de kaart te zetten.  Dat heeft met allerlei aspecten te maken. Gebrek aan juiste informatie van visleveranciers, gebrek aan kennis, keuze voor aanbiedingen spelen zeker mee. Christien Absil, directeur visserij van de Good Fish Foundation: “horeca ondernemers denken vaak dat duurzaam automatisch duur is. Terwijl juist chefs zeer creatief zijn en van onbekendere vis iets unieks kunnen maken”. De Good Fish Foundation is onlangs een horecacampagne ‘Chefs voor goede vis’ gestart om samen met chefs de viskeuze in de horeca te verduurzamen. Inmiddels hebben al 500 chefs zich gemeld om mee te doen. GFF informeert en inspireert de chefs om te werken aan een duurzamere viskaart.

L’invité heeft een prachtig evenement heeft georganiseerd in de vorm van een 7 gangen vis menu tijdens de hele maand februari. Sico de Moel trapt hiermee af als ambassadeur van ‘Chefs voor goede vis’. De makers van de VISwijzer  hopen dat restaurantbezoekers deze pionier steunen en deze unieke kans aangrijpen om met een goed geweten vis te eten!

*VISwijzer – Wat is duurzaam?
Duurzame vis is vis die niet wordt overbevist, die met een methode gevangen of gekweekt is die schade aan het milieu beperkt en die goed beheerd wordt.

Kijk hier voor meer informatie, het menu en om een tafel te reserveren!