Coquilles met kerst, duurzaam?

Aanbeveling van de VISwijzer
Kies voor coquilles die met de hand zijn opgedoken, die scoren groen op de VISwijzer. Het met de hand opduiken van schelpen is een milieuvriendelijke manier van vissen, omdat het zeer selectief is en geen schade aan het leefgebied veroorzaakt. De kwaliteit van de schelpen is ook beter. De coquilles die met de vangsttechniek ‘dreggen of boomkor’ worden gevangen zijn en scoren rood op de VISwijzer. In het diepvriesvak in de supermarkten zijn coquilles van diverse MSC gecertificeerd visserijen te vinden, dit is dus ook een prima keus. Dit zijn meestal andere soorten dan de bekende “Coquille St-Jacques”.

VISbite: coquilles op een bedje van erwten- en muntpuree
Blancheer de (diepvries) erwten. Doe de erwten, de munt, de knoflook, zout en peper in een blender en pureer tot het glad is. Plaats de puree in de steelpan om het warm te houden, maar pas op dat het niet uitdroogt en te dik wordt. Maak het smeuïg met een lepel crème fraîche. In een koekenpan van gemiddelde grootte verhit je de boter op medium hitte. Zodra de boter begint te schuimen, voeg je de coquilles toe. Bak ongeveer 2 minuten per kant of tot ze gaar zijn en elke kant mooi bruin is geworden. Lepel de erwtenpuree op een bord, maak er een bedje van en plaats de coquilles daar bovenop en serveer. (bron)

Bart van Olphen (Fish Tales) heeft ook een prachtig recept voor romige gepocheerde coquilles. Klik hier voor de link!

Meer over de nieuwe VISwijzer App
Weet je dat de nieuwe VISwijzer veel meer beoordelingen heeft van schaal- en schelpdieren? Mosselen, kreeft en oesters zijn nu makkelijk te vinden!

Download de nieuwe gratis VISwijzer

store-appstore-play