Bijvangst visschotel voor een verantwoorde kerst!

Wij zijn dol op ovenschotels, zeker deze visschotel met Bijvangst wijting (verkrijgbaar bij PLUS Supermarkt en DekaMarkt) en gecertificeerde garnalen. Afgemaakt met een laagje gesmolten kaas.

Klik hier om te kijken hoe je dit recept zelf maakt! 

Ingrediënten 4 personen:

4 wijtingfilet (Bijvangst)
1 bakje verantwoorde garnalen (ASC of MSC)
2 winterpenen
3 grote uien
5 grote tomaten
3 bosuitjes
3/4 bakje Philadelphia bieslook light
2 tenen knoflook
3 eetlepels geraspte kaas
1 visbouillontablet
peper, zout
2 a 3 eetlepels olijfolie

Bereiding:

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220 gr.
Snijd de uien in grove stukken, schaaf de winterwortel met `n dunschiller aan linten, pers de knoflook, snijd de tomaten in grove stukken en ook de bosuitjes.
Verhit de helft van de olie en fruit daarin op matig vuur de ui met de knoflook en de wortel.
Verkruimel er de visbouillontablet over en laat even smoren.
Schep uit de pan in een Ovenschaal.
Doe de rest van de olie in de pan en roerbak de tomaat en de bosui met versgemalen zout en peper 2 min. op hoog vuur.
Leg de (bevroren) visfilets op het wortel/ui-mengsel.
Bestrooi met peper en zout, en besmeer ze met de Philadelphia. Verdeel er de garnalen over, en daar bovenop het tomaat/bosui-mengsel.
Bestrooi met de geraspte kaas en zet de schaal 40 min. in de oven.

Aan tafel!