Bekende Nederlanders gaan mosselchallenge aan!

Doe mee met de mosselchallenge en kook mosselen samen met jouw favoriete BN’ers! Op zondag 13, 20 en 27 september om 17:00 gaan Shelly Sterk, Freddy Tratlehner (Vjèze Fur) en Nienke Plas de mosselchallenge aan. Voor de challenge moeten de BN’ers in 15 minuten een heerlijk mosselgerecht klaar maken. Omdat het bereiden van mosselen zó eenvoudig is, krijgen ze tijdens het koken ook nog aanvullende opdrachten. De presentatie is in handen van Dennis Weening en Resley Stjeward.

Mosselen als nieuwste slowfood

Samen met de Nederlandse mosselsector en met financiële steun van de Europese Unie willen we een nieuw en jong publiek aan de mossel krijgen. De blauwe schelpdieren hebben veel potentie als nieuwste slowfood, omdat ze lekker, makkelijk, gezond én duurzaam zijn. Alle Nederlandse mosselen dragen namelijk het MSC-keurmerk.

Voor het kweken van mosselen worden verder geen chemicaliën, mest of antibiotica gebruikt, waardoor vervuiling van het water niet aan de orde is. Integendeel zelfs: Mosselen halen hun voedsel direct uit de zee en filteren zo de zee schoon! Hierdoor is de CO2-voetafdruk van mosselen 6 keer zo laag als garnalen of kip en maar liefst 8 keer lager dan rundvlees.

Mosselen voor je gezondheid

Niet alleen zijn mosselen duurzaam, ze zijn namelijk ook nog eens hartstikke gezond! De schelpdieren bevatten slechts 125 kcal per 100 gram, zijn een hoogwaardige eiwitbron en één mosselmaaltijd voorziet in genoeg Omega 3 voor de hele week.

En met mosselen kan je alle kanten op! Want naast de traditionele mosselpan zijn ze ook te bereiden op Thaise wijze, te verwerken in een pasta of met spinazie en boschampignons!

Wil je samen met jouw favoriete BN’er mosselen koken? Meld je dan direct aan en krijg een melding wanneer die livestream begint!

Je gebruikt een verouderde browser. Hierdoor kunnen we de werking en veiligheid van de website niet garanderen. Bekijk hier de alternatieven.