Afscheid Maud Veraar directeur-bestuurder van Good Fish

08-05-2023 Directeur-bestuurder Maud Veraar verlaat per mei 2023 de Good Fish Foundation. Maud Veraar hield zich sinds 2011 bezig met de verduurzaming in de visserij. In 2014 startte zij de Good Fish Foundation met als doel vis met een rode score op de VISwijzer uit de Nederlandse handel te halen. Nu slaat zij een nieuwe weg in en gaat zij zich bezig houden met huisvestingsproblematiek voor vluchtelingen en bijzondere doelgroepen.

De Good Fish is inmiddels een gevestigde organisatie. Na 9 jaar staat er een sterk team van enthousiaste visexperts en is de VISwijzer opgenomen in het inkoopbeleid van de Nederlandse supermarkten en foodservice sector. Daarnaast weet de Nederlandse pers de organisatie steeds beter te vinden als het gaat om duurzame vis.

Margreet van Vilsteren blijft aan als directeur-bestuurder en betreurt het vertrek van Maud. Van Vilsteren: “Ik ben Maud dankbaar voor de gezellige en inspirerende samenwerking de afgelopen elf jaar: “Maud is de creatieve drijvende kracht geweest in het opzetten van Good Fish. Haar gevoel voor kansen en marketing waren waardevol. Dankzij haar heeft Good Fish succesvolle campagnes gedraaid en financiering geworven, waaronder de ‘Red Onze Paling’ campagne gesteund door de deelnemers van de Nationale Postcode Loterij. Ook heeft zij mooie World Ocean Deals gesloten met grote foodservice partners, waardoor wij veel impact maakten. Maud zorgde ervoor, dat inhoudelijke kennis en idealisme daadwerkelijk werden omgezet in impact onder water en dat is waar het allemaal om draait!’’.

Maud: ‘’Ik heb met ongelooflijk veel plezier gewerkt binnen Good Fish. Natuurlijk blijf ik betrokken bij de belangrijke missie van de organisatie en steun Margreet als goede vriendin en sparringpartner. Met het uitbreken van de oorlog in Oekraïne in februari 2022 heb ik mij vrijwillig ingezet voor de opvang van vluchtelingen. Nu ga ik mij hier ook op professioneel vlak mee bezig houden en hoop ik impact te kunnen maken”.

Meer informatie over dit bericht: Margreet van Vilsteren, margreet@goodfish.nl