PowerPaling in Koffietijd!

Dinsdag was onze directeur Margreet van Vilsteren te gast in Koffietijd. Ze roept iedereen op om onze petitie te tekenen op www.powerpaling.nl én geen palingtoastjes op het kerstmenu te zetten. Waarom is dit zo belangrijk? De paling kan onze support goed gebruiken!

Nederland staat vol met zogeheten migratiebarrières, obstakels in onze rivieren en sloten waar de paling ‘zijn koppie tegen stoot’ zoals Margreet benoemde in Koffietijd. Hierdoor kan de paling zijn opgroeigebied niet bereiken. Daar komt nog bij dat wanneer de paling ons land weer wilt verlaten om zich voort te planten in de Sargasso zee, in stukjes wordt gehakt in water- en pompgemalen. Deze gehakte palingen worden ook wel knakaal genoemd. Wat de paling ook niet helpt, is de grootschalige illegale handel van glasaal (baby paling) naar China. Deze smokkel wordt ook wel de grootste wildlife crime van Europa genoemd. Met de handtekeningen van de petitie gaat Good Fish naar de beleidmakers in Brussel om aan te dringen op betere bescherming van de aal en het oplossen van migratiebarrieres.

Bekijk het hele fragment hier: link koffietijd

Vraag je je nu nog af wat je dan wel op het kerstmenu kan zetten? Met onze VISwijzer kun je genoeg duurzame alternatieven uitzoeken om te serveren tijdens het kerstdiner! Ga bijvoorbeeld voor het makreel- of rivierkreeft hapje die chef London maakte tijdens de uitzending: https://www.koffietijd.nl/recepten/51312/Eten/3-x-voorgerechten-met-gerookte-vis

Je gebruikt een verouderde browser. Hierdoor kunnen we de werking en veiligheid van de website niet garanderen. Bekijk hier de alternatieven.